EM i Ungarn: Tre danskere klar til Kür

13-08-2020 14:14

Annika Knudsen Lorentsen

I dag red de dygtige danske juniorryttere deres individuelle program, og selvom det ikke blev til danske medaljer, lykkedes det Danmark at kvalificere det maksimale antal ryttere til morgendagens Kür. En præstation, som landstræner Dennis Fisker er meget stolt af

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen og Ryvangs Zafina. Foto: Astrid Green

Det blev ikke til danske medaljer i dag i det individuelle program ved EM i Ungarn, men Danmark kan glæde sig over, at tre ud af tre mulige ryttere har en plads i Kür i morgen.

Alle fire danske ryttere sluttede i top-18, og det er netop de 18 bedste, der får plads i Kürfinalen i morgen. Dog kan hvert land maksimalt stille med tre ryttere, og det betyder, at Frederikke Gram Jacobsen, Alexander Yde Helgstrand og Kristian Würtz Green skal gøre sig klar til morgendagens klasse. Landstræner Dennis Fisker fortæller, at han er ovenud tilfreds med rytternes præstationer.

– Jeg er rigtig stolt af alles præstationer, og alle fire leverede igen i dag gode og stabile ridt. Derudover er jeg meget stolt af, at alle fire ryttere kvalificerede sig til Kürfinalen. Hvert land må jo desværre kun må stille med tre ryttere i finalen, men bare det at alle fire er kvalificeret, er jeg meget stolt af, forklarer han.

Tør drømme om en medalje
Selvom der er meget hård konkurrence fra de tyske ryttere, som i dag besatte de tre podiepladser, så tør Dennis Fisker godt drømme om, at de danske ryttere kan presse tyskerne i morgendagens finale.

– Vores ambitioner for i morgen er, at fortsætte det gode niveau, og så håber vi selvfølgelig på, at vi kan skubbe lidt til tyskerne, som i dag tog de tre podiepladser. Jeg tror på, at vi har en chance for at blande os i den absolute topkamp, men det kræver selvfølgelig også en vis portion held. Uanset hvad er jeg rigtig stolt af rytterne og godt tilfreds med præstationerne.

Frederikke endte i top-5
Ligesom i holdkonkurrencen var det i dag Frederikke Gram Jacobsen der leverede det bedste resultat. Hun red et flot program med Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/Viegaard's Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard), som blev belønnet med 71,794 %. Det resulterede i, at ekvipagen endte på en flot femteplads.

Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa Va e. Blue Hors Soprano/Blue Hors Romancier (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve) endte lige efter Frederikke, som nr. 6. Alexander red et godt og præcist program til 71,412 %. Se en video af Alexanders ridt nederst i nyheden, som Andreas har delt på Facebook.

Kristian Würtz Green og Bovbjergs Zhivago e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen) leverede et fint program, hvor dommerne dog var ret uenige om karakterne. Men med samlet 69,353 sluttede ekvipagen på en flot 13. plads.

Som nr. 15 endte Maja Emilie Leth med Stasia Eg e. Stedinger/Akinos (opdr. Bodil Eg). De leverede også et flot program, dog med en lille fejl i den sidste frie galop. I alt sluttede de med 68,823 %.

Maja Emilie Leth og Stasia Eg. Foto: Astrid Green

Tyskerne tager for sig
Der er ingen tvivl om, at de tyske juniorryttere har domineret konkurrencerne ved EM. I dag blev alle podiepladser da også besat af tyske ryttere.

Sejren gik til Anna Middelberg med Blickfang HC e. Belissimo/Brentano II. De red et super stabilt og flot program til 74,823 %.

Andenpladsen blev indtaget af tyske Valentina Pistner med Flamboyant OLD e. Fidertanz 2/De Niro med 73,912 %, mens tredjepladsen gik til Jana Lang med Baron 321 e. Johnson TN/Krack C med 73,794 %.