Dujardin: Jeg er tydeligvis helt ødelagt!

21-08-2019 09:05

Britt Carlsen

Charlotte Dujardin, England blev elimineret for blod på hestens flanke efter et score på 81,91%, som kunne have givet  England holdsølv ved EM i Rotterdam. Det er en af de vanskeligste dage i min karriere, fortæller hun

Copyright Ridehesten.com
Det var måske lige i dette øjeblik, at Charlotte Dujardin fik prikket hul i siden på Freestyle i Grand Prix-programmet.

I går blev der gang i hele følelsesregistret ved EM i Rotterdam, hvor kampen om holdmedaljerne bølgede. Tyskerne var klart bedst, som ventet, men kampen om sølv og bronze mellem England, Sverige, Holland og Danmark blev et drama af fejl, store præstationer, manglende villighed fra dommernes side til at ringe en halt tophest ud af banen, og så kulminerede det hele med diskvalifikationen af Charlotte Dujardin, dressursportens darling, og en af de mest populære ryttere i dressursporten gennem mange år. 
Der blev i stewardkontrollen efter hendes ridt, fundet blod på Mount St John Freestyle's venstre flanke. Som det bl.a. lød i den officielle udmelding: Eliminering i henhold til denne regel indebærer ikke, at der var nogen hensigt om at skade hesten, men reglerne er på plads for at beskytte velfærd for alle konkurrerende heste.

– Jeg er tydeligvis helt ødelagt - intet som dette har nogensinde sket mig før. Mine hestes sundhed og velfærd er altid min første prioritet, men jeg accepterer selvfølgelig beslutningen, udtalte hun til pressen. Emma og Jill Blundell, ejere af Mount St John Freestyle, tilføjede: – Vi støtter Charlotte fuldt ud. I dag viste de et flot ridt, men vi accepterer beslutningen. Vi ved, hvor alvorligt Charlotte tager vores hestes velfærd, og vi er stolte over at hun rider for os. 

Charlotte på Facebook
"I dag har været en af de vanskeligste dage i min karriere, og jeg finder det virkelig hårdt her i Rotterdam at vide, hvad jeg skal skrive, til jer, mine tilhængere, da jeg virkelig er ødelagt. Sociale medier har altid været noget, jeg har omfavnet, og noget, jeg har brugt til at dele min rejse med heste med jer alle. I dag har det været et meget andet sted for mig." Sådan skriver Charlotte på sin Facebook side, som i skrivende stund har over 5000 kommentarer.

"I dag var en tristhed, jeg ikke har oplevet før, og jeg skriver til dig, dem, der har støttet mig gennem årene og er fortsat med i dag. Jeg er ked af, hvis jeg har svigtet dig. Jeg er ked af at have svigtet holdet og til Carl, Alan og alle bag kulisserne, der står ved siden af." Charlotte takker for de mange positive, opmuntrende kommentarer, der også er i kommentarsporet på hendes Facebook-side, og skriver til dem, der har postet modbydelige, hadefulde kommentarer: I har alle ret til at have jeres mening, og det kan jeg ikke stoppe.

Se Charlottes Facebook-opslag HER

Med elimineringen i går efter Grand Prix-klassen er Charlotte Dujardin ude af kampen om de indviduelle medaljer. 

Copyright Ridehesten.com
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen