Dressurheste til Unghestechampionatet 2020

11-11-2019 08:19

Efter Dansk Varmblods sidste egnethedstest for dressurheste i denne weekend står det klart, hvilke heste har kvalificeret sig til Blue Hors Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingtekåring i Herning i uge 10 næste år

Copyright Ridehesten.com

Lørdagens egnethedstest på Vilhelmsborg i region 5 var årets sidste egnethedshest i dressur. De tidligere har fundet sted i Brønderslev i region 7, på Stutteri Ask i region 3 og i Vallensbæk i reigon 1. Det er i alt blevet til 174 hest, der har gennemført egnethedsteste i dressur i år, og det er en flot tilslutning, da 2015 er en af de mindre årgange.

Dansk Varmblod meddeler, at listen med de udtagne ekvipager til Blue Hors Unghestechampionatet i dressur 2020 nu er fuldendt. Der var lagt op til, at 50 heste kunne opnå udtagelse, men på grund af pointlighed er 57 heste og to reserver udtaget.

Årets højeste resultat er opnået af bronzemedaljehoppen Nobelle e. Negro/ Blue Hors Future Cup (opdr. HKH Prinsesse Benedikte), der blev redet af sin ejer, berider Mette Sejbjerg Jensen, til 880 point, der består af tre gange 9 og to gange 8,5.

De udtagne heste.

Egnethedstest/Unghestechampionat.

Info

Koncept for Egnethedstest

Hovedbestyrelsen har i samarbejde med Avlsledelsen, ønsket at ændre på konceptet for Egnethedstesten. Formålet er at gøre deltagerinteressen større og forbedre økonomien. Endvidere ønskes konceptet også ændret for at øge publikumsinteressen, og for at give bedre informationen til avlere og publikum.

Har du en 4-års Dansk Varmblods-registreret hest, kan du deltage i Dansk Varmblods Egnethedstest med mulighed for udtagelse til unghestechampionatet i Herning.

• Arrangementerne foregår indendørs og er disciplin opdelte i springning og dressur.
• Dressurhestene får gangartskarakterer suppleret med en lineær registrering, hvor de stærke/svage egenskaber ved gangarterne er markeret.
• Springhestene bedømmes i springning med rytter på en lille bane.
• Dommernes karakterer følges af en kommentering.
• I dressur udtages der 50 heste på landsplan og derudover 10 reserveheste. I springning på landsplan udtages der 40 heste og 10 reserveheste. Hestene udtages efter point.
• Der vil ikke foregå hoppekåring sammen med egnethedstesten, dog undtaget region 3, hvor egnethedstest og eksteriørkåring foregår som to separate arrangementer. I de øvrige regioner er det ikke muligt at stille til kåring samme dag. Men tidligere eksteriørkårede hopper kan tildeles ”R”, såfremt de opnår min. 700 point i springning eller dressur.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen