Doping-skandale rammer amerikansk galopsport

14-03-2020 15:38

Camilla Tiefensee Schrøder

Et netværk af 27 personer, herunder flere fremtrædende personer i USA's væddeløbshestebranche, er blevet tiltalt i historiens hidtil største sag om doping af væddeløbsheste

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et omfattende netværk af både hestetrænere, dyrlæger og distributører af ulovlige stoffer er blevet tiltalt for i stort omfang at have dopet heste på de amerikanske væddeløbsbaner. Det skriver New York Times.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt de sigtede er bl.a. Jason Servis, som træner en af verdens i øjeblikket mest succesfulde galopheste, Maximum Security – og den har efter al sandsynlighed også har været blandt de dopede heste.
Servis har i det skjulte givet præstationsfremmende midler til "praktisk talt alle væddeløbsheste, han har haft ansvaret for", lyder det i tiltalen.

Går ud over hestevelfærd og sportens integritet
Der er tale om den mest omfattende sag om doping af væddeløbsheste i det amerikanske Justitsministeriums historie, bekendtgjorde sagføreren Geoffrey S. Berman på en pressekonference ifølge New York Times.

Den hemmelige ordning mellem de 27 tiltalte gik bl.a. ud på at fremstille og distribuere medicin med forfalsket emballage, som blev givet til hestene, når de var under opsyn af nogle fra netværket. Formålet med de ufine metoder var at opnå gode resultater og vinde pengepræmier i store løb i New York, New Jersey, Florida, Ohio, Kentucky samt i De Forenede Arabiske Emirater. –"Alt sammen på bekostning af hestenes ve og vel", står der i tiltalen.

"Desværre er vores værste frygt blevet bekræftet i dag", skriver Travis T. Tygart, formanden for det amerikanske antidopingagentur, USADA, i en officiel udmelding på USADA's hjemmeside. "Denne tiltale viser, at doping i hestevæddeløbssporten er voldsomt udbredt, og at hestene og publikum er dem, det går hårdest ud over."

Han skriver endvidere, at hestevæddeløbsbranchen i USA står ved en skillevej, og at det er vigtigt at få sikret en uafhængig antidopingkontrol for at beskytte sportens integritet og undgå, at "ræven vogter hønsehuset".

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen