Don Martillo taget ud af avlen pga. staldkrampe

26-03-2019 15:28

Den tidligere UVM-guldvinder for 5-årige dressurheste, Don Martillo, tages nu ud af avlen, da mistanken om staldkrampe nu er bekræftet

Copyright Ridehesten.com
Ann-Christin Wienkamp.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gut Lonken Pferdezucht skriver i dag på Facebook, at de længe har haft mistanke om, at deres hingst Don Martillo lider af staldkrampe  (shivers/shivering), og at dette nu er bekræftet. Da sygdommen ifølge hingsteholderen formodes at være arvelig, har de valgt at tage hingsten ud af avlen, i hvert fald foreløbig, og indtil dyrlægen måske kan erklære hingsten for rask.

Den nu 7-årige hannoveranerhingst e. Don Juan de Hus/ Benetton Dream er avlet af Axel Windeler, som også er medejer af hingsten sammen med  Gut Lonken Pferdezucht  v/ Mario von Depka. Ved det første UVM i dressur i Ermelo i 2016 vandt hingsten under Ann-Christin Wienkamp finalen for 5-års heste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Facebook-opslaget fortæller Mario von Depka, at han allerede i marts 2018 havde bemærket, at hingsten løftede det ene bagben krampagtigt, da den kom til Gut Lonken for at blive tappet. Ved næste tapning viste hingsten tydeligt besvær ved at bakke ned fra fantomet, og medejeren forholdte derfor avleren med spørgsmålet, om hingsten var blevet undersøgt af en dyrlæge.

Avler og medejer Axel Windeler afviste problemet, men i går fandt hingsteholder og medejer af Don Martillo, Mario von Depka, så ud af, at hingsten faktisk var blevet dyrlægeundersøgt i februar 2018 hos avleren, som har valgt at tie og dække over problemet. Ved denne lejlighed fik hingsten konstateret staldkrampe.

Derfor afslutter Mario von Depka sin officielle meddelelse med ordene: "Vi beklager dybt denne udvikling, men kan af hensyn til hingsten og åbenheden overfor vores avlere ikke se anden udvej lige nu."

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner