Dobbelt guld-vinder i Herning

20-10-2023 11:35

Britt Carlsen

I FEI Dressage World Cup i Herning får 23-årige Felicitas Hendricks sin World Cup debut. Den unge tysker vandt dobbelt guld ved EM

Copyright Ridehesten.com
Felicitas Hendricks (GER) og Drombusch 2 - til start i Wellington i foråret. Copyright © FEI/Shannon Brinkman
Nyheden fortsætter efter annoncen

Navnet Felicitas Hendricks siger måske ikke mange så meget, men den 23-årige tysker er en af de up-and-comming unge dressurryttere, som er på vej ind på den internationale scene i disse år. I sommer vandt hun holdguld og individuelt guld og sølv ved EM for U25 i Pilisjászfalu i juli.

Det var første gang Felicitas red på det tyske hold. Hun trænes af sin onkel Christoph Koschel, som mange nok husker som den rytter, der oprindeligt red Anna Kasprzaks OL-hest Donnperignon, der nu nyder sit otium på stutteriet Future Dressage i Haderslev. Det var også Koschel, som fandt Felicitas EM-partner, Drombusch e. Destano/Dimaggio da den var 5 år.

- Han var vanvittig vanskelig, men Christoph så potentialet i hesten. Og den var egentlig tænkt, som hans hest, men til mit held, er han en lidt mindre hest, som passer bedre i størrelse til mig, fortæller Felicitas. Hendes forældre købte Drombusch, da hesten var 6 år. Hesten var på det tidspunkt ikke ”farlig” som hun fortæller med en latter, men han havde en helt ubegribelig energi.

Det har også taget tid, at få ro på energibundet, der i begyndelsen piafferede som en symaskine, fortæller rytteren, som var fortvivlet over hestens reaktion, og var overbevist om, hun ikke kunne få ro på ham i arbejdet. Men Christoph troede fuldt og fast på hesten, og overbeviste hende om, at give det tid. Og have tålmodighed. Og han havde ret, på et tidspunkt faldt alt på plads for Drombusch.

Felicitas red ham i hans første Grand Prix, da han var 11 år, i 2022 – og han er en rigtig ”showman” fortæller hun. Hun arbejder nu som rytter for Christoph Koschel.

 

FEI Dressage World Cup i Herning

Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden den 21. og 22. oktober indtager dressurrytterne Jyske Bank Boxen i Herning med den første kvalifikation i den vesteuropæiske liga i den populære World Cup-serie, hvor finalen afvikles i Riad til april.

FEI Dressage World Cup Grand Prix presented by Blue Hors afvikles lørdag kl. 13.15 herfra går de bedste 15 ryttere videre til FEI Dressage World Cup Freestyle presented by ECCO der starter søndag kl. 14.30.

Der rides også CDI*** Grand Prix og Grand Prix Special hhv. lørdag og søndag, ligesom der afvikles en afdeling af Lövsta Future Challenge – presented by Dressurens Venner for U25-rytter.

Tag telefon og headset med til World Cup-stævnet i Herning, for der bliver mulighed for, helt gratis, at få livespeak på alle dressurklasser, mens du følger konkurrencerne og oplever stemningen på første hold. Læs mere HER

Der er fortsat billetter til salg – køb billetter HER eller ved indgangen.

Start- og resultatlister

Kilde: Dressursport Deutschland

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen