Dobbelt Ask og topstemning ved Christmas Show (video)

08-12-2018 22:38

Stemningen var helt i top da 42 ryttere tørnede sammen på Basisbank Grand Prix lørdag aften under Christmas Show - og seks ryttere mødtes i en super spændende omspringning

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Quarz Ask sejrede i Basisbank Grand Prix ved Christmas show.

En julekoncert leveret af den tidligere dressurrytter  Lene Siel gav en stemningsfuld optakt til den største klasse under de 21 dages konkurrencer, som i morgen afsluttes bl.a. med youngsterfinaler. Basisbank Grand Prix havde 42 ryttere til start og blandt dem flere af de absolut bedste ryttere med deres aller bedste heste. Det gav os super sport, og Erling Simonsen havde bygget en rigtig Grand Prix-bane til rytterne, og det fik publikum til at ride med i flere af de udfordrende linjer på banen. Den sidste lodret, med en tynd planke som nedslagsdel, kostede flere nedslag, og for enkelte ryttere, som ungrytter Konstantin Deeken Künnemann og Ak's Crowney var det det eneste nedslag på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og avlshingsten Todt un Prince Ask kom ind på andenpladsen.

Seks ryttere i omspringning
Seks ryttere var fejlfrie på banen og det blev rigtig spændende og dramatisk med flot ridning, da rytterne satsede for at vinde Ifor Williams traileren til en værdi af 75.000 kr. og så er en sejr i årets sidste Grand Prix i dansk springsport også særdeles eftertragtet. 

Karen Møller Rohde og avlshingsten Quarz Ask e. Quintero var først til start i deres debut på 1.50 m og med et fejlfrit ridt satte hun sine konkurrenter under pres. Jennifer Fogh Pedersen og Didam e. Cardento fulgte efter, men hun fik nedslag, så fulgte Juniorlandsholdsrytter Christine Thirup Christensen som klarede det flot med fire fejl. Søren Møller Rohde red på banen med Todt un Prince Ask og hans opgave var at forsøge at slå sin hustru Karen, som var alene i spidsen, det lykkedes lige netop ikke, da han fik nedslag på sidste forhindring. Også svenske Emma Emanuelsson fik nedslag, og så afhang klassens resultat af berider Kim Kristensen og Albert K, men da han fik nedslag blev sejren til en dobbeltsejr til Stutteri Ask da Karen Møller Rohde holdt hele vejen og nu kan kalde sig både Jysk Mester og vinder af Basisbank Grand Prix ved Christmas Show og i dag med hendes mand Søren Møller Rohde på andenpladsen. 

- Det her er afslutningen på året, og det er her man gerne vil præstere, fortæller Karen Møller Rohde, som var glad for at hendes mand Søren også nåede omspringningen, og sluttede på andenpladsen. 

Se resultatet af klassen HER

70 hjælpere om dagen har arbejdet hårdt i de 21 dage, hvor Danish Derby har afviklet det spektakulære Christmas show, som har haft mere end 7.300 starter. Casper Cassøe mindes også springdommer Jørgen Christensen, som har været en betydelig indflydelse på den måde Christmas Show fra begyndelsen har haft som mål sig at være et stævne for rytterne. Jørgen Christensen gik bort i november, men forsamlingen mindes ham, ikke med stilhed, men med taktfaste klapsalver, og en stående hyldest til en person, som med smil og humor har været en betydelig del af dansk springsport på alle niveauer i mange år. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen