Det tog seks forsøg at lykkes

01-06-2024 20:39

Hvert år bliver den prestigefyldte titel Sjællandspræmie-Hingsten uddelt til Roskilde Dyrskue. I år gik sejren til en tinker, som har været med på dyrskuet i seks år.  – Det er helt sygt, at det endelig lykkedes, lyder det fra ejeren

Dyrskuepladsen i Roskilde har været fyldt med både mennesker og dyr i dag. En af skuets vigtigste konkurrencer er kampen om Sjællandspræmien, hvor de bedste hingste på tværs af alle racer dyster mod hinanden.

I år blev det den 11-årige tinkerhingst, Satins Con Trast, der tog sejren med hele 197 point, fem point foran nærmeste konkurrent. Æresbåndet er dog ikke kommet om halsen uden en stor indsats, fortæller Anika Dunager, som ejer hingsten:

Vi har deltaget seks gange, og sidste år var den lige ved at være der. Vi lå på en delt 1. plads, men tabte omkampen. I år skete det endeligt, det er så vildt, udtaler Anika, der selv mønstrede Con Trast i den store ring. 

Hør Anika sætte nogle ord på oplevelsen til årets Dyrskue:

ffffffff

Lørdag var finalernes dag
Bedømmelserne af hestene begyndte i går, fredag, og i dag har det så været tid til, at de bedste heste i hver deres kategori skulle udnævnes. Både skuets bedste følhoppe, skuets bedste samling, skuets bedste 2-års og skuets bedste 3-års skulle kåres i dag, og det betød, at den store ring dagen igennem var fyldt af heste fra det mindste Shetlænderføl til den største Shirehest. Hestene blev vurderet af seks dommerne, der har kompetencer indenfor hver race, og pointene blev givet efter idealet indenfor den specifikke race. Både eksteriøret, racetypen, gangen og fremvisningen blev bedømt, da de mange heste blev mønstret i skridt og trav på trekantsbanen i dag. 

Bladr rundt i gallereriet og se her nogle af de fotos, som Ridehesten har taget i dag til Roskilde Dyrskue:

Glæd dig til at læse mere om en af årets største hestebegivenheder her på Ridehesten.com de kommende dage samt i vores juli-magasin. 

Læs også

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing