Det sker ved OL i Paris tirsdag

06-08-2024 06:10

I dag skal den individuelle finale i ridebanespringning afgøres. I går red 74 ryttere om én af de eftertragtede pladser i finalen, hvor de 30 bedst placerede gik videre. I dag finder vi ud af, hvem der kan kalde sig olympisk mester, og som bekendt kan alt ske, så det bliver en yderst spændende dag

Copyright Ridehesten.com
Tyske Philipp Weishaupt blev nummer 30 i gårsdagens kvalifikation, og er dermed første rytter i den individuelle finale i dag. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går blev 74 ekvipager til 30, og i dag skal de tre bedste ud af de 30 så findes. Når finalen i den individuelle konkurrence i springning er afgjort omkring klokken 12, ved vi, hvem der kan tage fra Paris med olympiske medaljer. I går var der kvalifikation i den individuelle konkurrence, og her var der altså springning i verdensklasse.

I finalen tager ekvipagerne ikke deres fejl fra i går med videre, og derfor er det alene runden i dag, der bliver afgørende. Er der ekvipager, der har samme antal fejl, bliver spændingen trukket ud i en omspring, hvor den med færrest antal fejl og hurtigst tid vinder. Startrækkefølgen bliver omvendt af den første individuelle klasse, så alt kan ske for de talentfulde ekvipager. 

Du kan se startlisten, samt hvem der er kvalificeret til den individuelle finale i springning lige her. 

Det var altså lige ved og næsten, at danske Andreas Schou red sig til en finaleplads i gårsdagens kvalifikation. Desværre kostede en nedrivning på allersidste forhindring håbet om en dansk medalje. Når finalen er afgjort i dag, er det de sidste medaljer, der bliver uddelt i ridesportsdisciplinerne. Efter denne konkurrence er det nemlig slut med ridesport for denne omgang, og vi kan se tilbage på flere danske højdepunkter. 

Fakta
Dagens finale
  • Tirsdag den 6. august 2024 kl. 10.00-12.30 - Individuel finale. Sendes på TV 2 og HBO Max
  • Finalen er åben for de 30 bedst placerede ekvipager fra gårsdagens kvalifikation.
  • Finalen afvikles i en tidsspringning, og hvis nogle af rytterne har samme antal fejl, vil der være en omspringning. 
  • Alle ekvipager får nulstillet fejl fra kvalifikationen, så de starter på lige fod i finalen.

Kommentatorer
TV 2: Konstantin Deeken Künnemann
HBO Max: Pia Refslund Elbo og Rikke Justesen

Fold up

I gårsdagens kvalifikation opdaterede vi løbende, hvor Ridehestens OL-springekspert, Lars Bak Andersen, kommenterede på Schous ridt, og ligeledes kom han med sit bud på, hvem der tager en medalje med hjem fra Paris. Blandt andet var én af de to kvalificerede ryttere fra Schweiz én af dem. De schweiziske ryttere skuffede i holdfinalen, men nu har både Martin Fuchs og Steve Guerdat kvalificeret sig til finalen, men som Lars siger, kan alt ske i en finale, hvor fejlene nulstilles. 

Copyright Ridehesten.com
Der er god stemning og udsolgt på lægterne. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Når finalen starter klokken 10.00, vil vi igen sidde klar til at opdatere fra klassen her på siden. Ligeledes vil Lars Bak Andersen være med på sidelinjen og kommentere og analysere dagens resultat. Det bliver altså en yderst spændende dag, hvor vi slutter ridesportsdisciplinerne af med en spændingsfyldt springfinale. 

Fakta
Ridehestens OL-springekspert Lars Bak Andersen
  • Professionel dansk springrytter
  • Bosat i Elmshorn i Tyskland
  • Driver sin egen salgs- og konkurrencestald
  • Deltog i 2022 ved VM i Herning på Carl-Heinz B og var i år med på DRF’s OL longlist i springning
  • Søn af berider Vibeke Degn Andersen og banebygger og springtræner Bo Bak Andersen
  • Har tidligere blandt andet været ansat som rytter hos Stutteri Ask, hos Holstenerforundet og hos Sören von Rönne
Fold up
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner