Derfor klør heste hinanden

09-01-2023 19:12

Charlotte Kusk Berwald

Det kommer formentlig ikke som nogen overraskelse for de fleste hesteejere, men gensidig pelspleje hos heste kan forekomme som en stressreaktion blandt flokheste

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto. Ridehesten.com/Anne Mette Kristoffersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er tidsskriftet Animals, der kommer med forskningsresultatet, og det slås her fast, at gensidig pelspleje altid kun foregår blandt heste, der kender hinanden og har et godt forhold til hinanden. Det nye forskningen dokumenterer er, at stress og nye græsgange sætter gang i lysten til grooming hos de heste, der er mest stressede, og dermed kan groomingen betegnes som en art copingstrategi for at indynde sig i den nye flok.

Ny viden kan ændre praksis
Motivationen for at frembringe denne eksakte viden, som mange anekdotisk har været bekendt med, skal findes i det forhold, at jo mere dokumenterbart hestes adfærd kan forudsiges, jo bedre muligheder er der for at tilpasse pasningen af dem til fordel for alle parter. Endnu er der mange dele af hestes psyke, som menneskes ikke er fuldt ud bekendt med og som man herefter søger at afdække yderligere i fremtidig forskning, pointerer studiet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen blot foretaget blandt hestebesætninger i Oklahoma, USA.

/Læs hele undersøgelsen her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen