Der er ikke længe til Hubertusjagten 2021

26-10-2021 13:03

Annika Knudsen Lorentsen

Den 7. november kl. 10.00 lyder starten fra Peter Lieps Hus, når Hubertusjagten 2021 sættes i gang. Der er som sædvanligt lagt op til en spændende og hyggelig dag i Dyrehaven

Copyright Ridehesten.com
Vinder for pony 2019: Caroline Nielsen med Anbally Girl, her sammen med HKH Kronprinsesse Mary og Prinsesse Josephine. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er en tradition, at der altid holdes Hubertusjagt den første søndag, men sidste år blev denne tradition brudt, da arrangørerne var nødt til at aflyse på grund af coronapandemien

I år vender jagten dog stærkt tilbage, da samfundet igen er vendt tilbage til en mere normal hverdag, hvor det er muligt at samles flere og afholde større arrangementer. Sportsrideklubben glæder sig derfor til igen at være værter for den spændende jagt, hvor der forhåbentligt som altid møder et stort publikum op.

Copyright Ridehesten.com
Vinder for hest 2019: Signe Kongebro med Kashmir. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

Årets Hubertusjagt afholdes altså den 7. november med start kl. 10.00 fra Peter Lieps Hus. May-Britt Kattrup vil kl. 9.30 fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt, dens historie og traditioner. Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing og Peter Gilsfort fra Eremitageslottet, så tilskuerne kan følge med i feltets færden og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jagten er ca. 10 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene samt have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus (se hele ruten i vedhæftede program). Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset. Kl. ca. 11.20 er Hubertusjagtens Waterloo, når rytterne skal igennem magasindammen. Kort efter rider de ca. 30 rytter, som er kvalificerede til opløbet mod Hjortekær for at ride om kap op mod Eremitageslottet. Vinderen modtager Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys ærespræmie og hædres under traditionelle ceremonier til Hubertusballet søndag aften på den Kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg, og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary kommer selvfølgelig til Eremitageslottet og overrækker præmien til dette års vinder efter jagten

Se programmet for jagten i den vedhæftede fil nederst. 

Fakta
Om Hubertusjagten

Sportsrideklubben blev stiftet i år 1900 og Hubertusjagten afholdes altid den første søndag i november, så tæt på Sct. Hubertusdag, som er den 3. november, som muligt. Hubertusjagten har været aflyst under 2. verdenskrig i årene 1943 og 1944. Og nu i 2020 under Coronakrisen. 

Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat.

Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Se mere på www.hubertusjagt.dk.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen