Den svenske landsholdshest Cold Play er død

09-03-2021 08:20

Annika Knudsen Lorentsen

En ulykke resulterede i, at den svenske VM-hest Cold Play måtte aflives, og derfor er Fredrik Jönssons tophest gået bort i en alder af blot 13 år

Copyright Ridehesten.com
Fredrik Jönsson og Cold Play ved JBK Horse Show i 2016. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Svenske Fredrik Jönssons tophest Cold Play er død efter en ulykke. Den 13-årige vallak e. Contendro I/Argentinus skulle longeres for at få noget motion under sin karantæne, som han var sat i efter han havde været med til stævne i Spanien, det meddeler det svenske rideforbund i en pressemeddelelse.

– Han har været i karantæne herhjemme siden han kom tilbage fra Spanien. Jeg tog ham ud for at longere ham om eftermiddagen, han var super opmærksom og glad, og så bukkede han og landede på tre ben. Jeg så straks, at det var galt med hans ben, forklarer Fredrik Jönsson i pressemeddelelsen. 

Dyrlægerne kom derfor med det samme, og der blev taget røntgenbilleder af Cold Play.

– Der var desværre intet at gøre, og han måtte aflives herhjemme. Den eneste trøst er, at vi var i stand til at holde han i godt humør, og at vi ikke behøvede at flytte ham, forklarer Fredrik om den hest, som har betydet så meget for hans karriere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sammen har Fredrik og Cold Play blandt andet vundet sølv ved VM for hold, ligesom de deltog ved EM i 2019 i Rotterdam og ved Nations Cup-finalen i Barcelona, også i 2019, hvor de opnåede en tredjeplads med det svenske hold. 

– Jeg har haft ham i ni år, og han har betydet alt for min karriere. Og han har også været en rigtig god ven. Jeg vil takke Cold Play for alle minderne og for alt, hvad han har betyder for mig. Jeg vil også takke mine hjælpere og medejere af ham, Ingvarsson-familien og alle andre omkring denne hest. Cold Play har betydet meget for mange, og det er utroligt trist, at det skulle ende så tidligt. 

Det er ikke bare et stort tab for Fredrik Jönsson, men også for den svenske springsport, hvor parret har været i betragtning til kommende mesterskaber. 

– Det er et meget stort tab for svensk springning. Mine tanker er hos Fredrik og hele holdet omkring hesten, siger Henrik Ankarcrona, som er landstræner i springning for det svenske hold.

Copyright Ridehesten.com
Fredrik Jönsson og Cold Play ved EM i Rotterdam 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen