De tyske forbesigtigelser i fuld gang

28-09-2014 12:50

Forbesigtigelserne til efterårets tyske hingstekåringer er i fuld gang. Her stiller flere kendte hingste deres første årgang, og flere danske hingste har allerede fået sønner udtaget til kåringerne

Copyright Ridehesten.com

Hannoveranerforbundet har nu overstået forbesigtigelserne, og det har resulteret i bl.a. fire sønner udtaget til hingstekåringen i oktober måned efter Blue Hors Romanov og to efter Fürstenball. Også den danskavlede Dannebrog har en søn udtaget. De mest dominerende fædre er De Niro og Don Index med hver fem udtagne sønner. Blandt de springbetonede er Stolzenberg mest dominerende med tre sønner udtaget.

I Oldenburgerforbundet stiller i alt 329 hingste fordelt på 189 i OL og 140 i OS for springheste. Blandt de hingste, der her stiller deres første årgang til kåring er DV-hingsten (Glock's) Zonik, den DV-kårede hingst UVM-medaljevinder (Marburg's) Floricello, den franskejede Don Juan de Hus og populære F-hingste som Foundation og Franziskus. På springsiden sender bemærkelsesværdige hingste som Coupe d'Or, Lyjanero, Castelan II, Cola Zero, Semper Fi, Casino Berlin, Los Angeles, Tarison, Monte Cain og Luchador for første gang sønner til forbesigtigelse.

Westfalerforbundet holder forbesigtigelse i oktober måned, mens Trakehnerforbundet og Holstenerforbundets hingste allerede er udtaget. I Holsten er der udtaget hingte efter bl.a. Colman, Quidam de Revel og danskavlede Diarado. I Trakehnerforbundet er den stærkest repræsenterede faderhingst Millenium. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen