Danskerne præsterer i Sentower Park

09-08-2024 12:40

Mens manges øjne har været rettet mod OL i Paris, har flere danske ryttere valgt at bruge ugen på de internationale stævnerbaner rundt i hele Europa. Flere af de danske ryttere har allerede redet imponerende resultater hjem

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill er yderst velridende i Sentower Park i Belgien. Her ses hun i sadlen på Conterno-Blue PS. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

De danske springryttere har ikke lagt sig på den lade side, mens de olympiske lege har været i fuld gang i Paris. De har nemlig pakket lastbilerne og draget sydpå for at konkurrere på de internationale stævnebaner. Blandt andet er en håndfuld danske ryttere draget til Sentower Park i Belgien, hvor der er redet flere flotte resultater hjem allerede. 

I går, den 8. august, var første dag for de danske springryttere i Sentower Park. Første klasse på programmet var CSIYH1* for 7- og 8-års hestene, der gik i 130 cm for 7-års og 135 cm for 8-års. Her var Tina Lund til start med den 8-årige Quastor Vd Heffinck e. Rock'N Roll Semilly/ Contact Vd Heffinck. Parret red en flot fejlfri tur og blev placeret som nummer 13. I samme klasse var Emil Hallundbæk til start med både 7-årige Unforgettable Z e. Untouchable 27/ Con Capitol og 8-årige Lugano e. Cape Coral Rbf Z/ Ukato. Emil formåede at ride fejlfrit på begge hestene, men tiden var desværre ikke nok til en placering denne gang. 

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk er også til start i Sentower Park. Her i sadlen på Calgrafi DWB. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Dagens anden klasse var første afdeling af CSI4* 140 cm, hvor Danmark igen var repræsenteret, denne gang af en særdeles velridende kvinde, nemlig Zascha Nygaard Lill. Zascha var til start med den 8-årige hoppe Com'On Miss Ogano Sit e. Ogano Sitte/ Cornet's Stein, der formåede at levere en imponerende fejlfri runde i tiden 58,30 sekunder, hvilket sikrede dem en flot andenplads i klassen. Zascha havde også den 9-årige Charino PS e. Chacco-Blue/ Norit Larino med til start. Også her sikrede parret sig en fejlfri runde, men desværre ikke hurtig nok til en placering. I anden afdeling af CSI4* 140 cm var danske Sophia Studd til start med Holsteins Matina e. Party Dance/ Charmeur. Også denne danske ekvipage viste god stil og sikrede en fejlfri runde, der rakte til en placering som nummer 13. 

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill og Charino PS. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Senere på dagen fortsatte Zascha Nygaard Lill den gode stime med en fejlfri runde i CSI4* 150 cm i sadlen på den 10-årige Conterno-Blue PS e. Veyron/ Chacco-Blue. Parret red en sikker fejlfri runde, der var nok til en niendeplads i dagens højeste klasse. 

Stævnet fortsætter resten af ugen, og i dag skal de danske ryttere igen i ilden. Blandt andet skal Zascha Nygaard Lill, Tina Lund, Emil Hallundbæk og Lars Bak Andersen prøve kræfter med CSI4* kvalifikation til søndagens Grand Prix senere i dag, hvor springenes højde lyder på 150 cm. Du kan følge med i start- og resultatlister lige her. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen er en af de ryttere, der senere skal prøve kræfter med CSI4* 150 cm kvalifikationen til søndagens Grand Prix. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.





 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner