Dansk rytter og hestehandler fundet død

14-12-2019 23:11

Den 38-årige rytter, underviser og hestehandler, Iben Salling Syrik, blev i mandags fundet død ved sin bopæl. Sagen har ugen igennem været omtalt i pressen som et mystisk fund og en mistænkelig dødsårsag - nu er der åbenhed om kvindens identitet

Copyright Ridehesten.com
Iben Salling Syrik i en DM-klasse. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når en person bliver fundet død, og det ikke umiddelbart er klart, hvordan vedkommende er kommet af dage, efterforsker politiet sagen som et mistænkeligt dødsfald. Det betyder, at man behandler sagen, som om der er tale om et drab, så vigtige spor ikke går tabt, hvis det skulle vise sig, at vedkommende har været offer for en forbrydelse.

I tirsdags kom det frem i pressen, at en 38-årig kvinde dagen forinden var fundet død ved et hus i Vesterlund ved Thyregod, nord for Give, og her oplyste Sydøstjyllands Politi endvidere, at der på grund af omstændighederne ved dødsfaldet var iværksat efterforskning med henblik på at afdække, om der skulle ligge en forbrydelse bag dødsfaldet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derfor blev området for findestedet undersøgt af det lokale politi sammen med tekniske efterforskere, hundeførere og en retsmediciner. Endvidere blev der i en pressemeddelelse oplyst, at den dødfundne kvinde var i obduktion. Allerede mandag, hvor kvinden blev fundet død, blev en person anholdt i forbindelse med sagen.

Sidenhen har Vejle Amts Folkeblad bekræftet, at kvinden er den 38-årige Iben Salling Syrik, som op til sin død boede i sine forældres sommerhus i Vesterlund, hvor hun mandag blev fundet død under mystiske omstændigheder.

Politiet oplyser, at man afventer den endelige obduktionserklæring og de kriminaltekniske undersøgelser, før man kan oplyse yderligere i sagen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen