Dansk Frieserstutteri i verdenstoppen

23-01-2014 11:30
Avl

Det danske frieserstutteri Birkemose i Tikøb er netop blevet topplaceret på det kongelige hollandske frieseravlsforbund KFPS’s liste over verdens bedste avlere

KFPS er meget grundige og barske i deres bedømmelse af avlere, da man er meget påpasselige med at undgå dårlig avl, da frieseren på et tidspunkt var ved at uddø.

Derfor er det også en meget stor nyhed, at en dansk avler er kommet med på listen over de bedste frieseravlere på verdensplan.

Lisbet Schachtschabel, der er indehaver af Frieserstutteri Birkemose i Tikøb, etablerede sit stutteri med købet af den første frieserhest for mere end 20 år siden.

Siden har hun arbejdet målrettet for at avle de smukkeste og bedste friesere. Og den indsats belønner KFPS hende for i dag, hvor hun som det eneste stutteri i Skandinavien er medtaget på listen over de 50 bedste avlere i verden.

”Jeg er meget stolt og rørt over placeringen. Disse smukke heste har jo været mit liv i så mange år, og så er det skønt at blive påskønnet for min professionelle indsats,” siger Lisbet Schactschabel.

Blandt frieseravlere i Danmark er det ikke overraskende, at Frieserstutteri Birkemose får dette æresbevis, idet Lisbet Schactschabel til de årlige kåringer i Dansk Frieserforbund ofte løber med rigtig mange af de store præmier for egen avl.

Senest blev et af hendes hingsteføl af egen avl, Knight of Birkemose, udtaget til den centrale hingstekåring i Holland.

”Placeringen betyder også, at jeg nu vil arbejde endnu hårdere for at bevise, at jeg fortsat kan være med på topplan, når det kommer til avl af friesere,” siger Lisbet Schactschabel, der regner med at stille med mindst 8 heste til sommerens kommende kåringer.

Frieserstutteri Birkemose i Tikøb blev placeret som nr. 39 af de 50 bedste avlere på verdensplan. Med denne placering har hun også slået meget pengestærke stutterier i USA, der er begyndt at opkøbe de bedste hollandske hingste i de senere år.

Kilde: Pressemeddelelse.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner