Dansk dominans i Doha

15-03-2014 10:09

De danske ekvipager var ganske enkelt ikke til at komme udenom i Grand Prix’en i Doha, Qatar, hvor både første-, anden- og syvendepladsen blev indtaget af dansk

Det store CHI Al Shaqab i Doha, Qatar, startede allerede mandag den 10. marts og har hen over ugen stået på voltigering og springning. Fredag eftermiddag kom turen så til dressuren med en Grand Prix, som var særdeles interessant set med danske øjne, for hele tre danske ryttere var til start; Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby e. Donnerhall/Sandro (opdr. HKH Prinsesse Benedikte), Lone Bang Larsen på Fitou L e. Florestan I/May Sherif (opdr. Karsten Bundgaard) og Lisbet Seierskilde på Jonstrupgårdens Raneur e. Ragazzo/Schwadroneur (opdr. Gert Pedersen).

Klassen var også spækket med flere andre europæiske topekvipager, men det stoppede bestemt ikke danskerne.

Det kan godt være, at Digby er blevet pensioneret fra de internationale mesterskaber, men han står bestemt ikke tilbage for verdens andre topheste. Derimod blev det til en sejr for den altid velridende ekvipage med en score på 75,740%.

Andenpladsen gik ligeledes til en dansk ekvipage, nemlig Lone Bang Larsen på Fitou L, der til daglig trænes af den dansk dressurmaestro Hasse Hoffmann, forfatter til bogen Dressur med hjerte og forstand. Ekvipagens ridt blev belønnet med en score på 74,420%.

Klassens tredje danske ekvipage var også med i kampen om topplaceringerne, og med en score på 69,800% opnåede Lisbet Seierskilde og Jonstrupgårdens Raneur en syvendeplads.

- Jeg havde en særdeles god travtur og for første gang i et godt stykke tid var både piaffe og passage rigtig godt, især den første piaffe. Da jeg var nået til skridtdelen lå jeg på 72,5%, men så forberedte jeg ikke anspringet godt nok, hvilket resulterede i et forkert anspring. Øv, hvor er det ærgerligt at lave sådan en stor fejl i noget som normalt ikke kikser, efter et ellers rigtig godt program. Resten af programmet forløb ganske fint så overordnet en god dag og et fint resultat i Qatar. Tillykke til Nathalie og Lone som begge red sig helt op i toppen af klassen, fortæller Lisbet Seierskilde på sin hjemmeside.

Lisbet Seierskilde holder bestemt ikke oplevelsen i ørkenstaten for sig selv, men deler gavmildt ud af oplevelserne, lige fra flyveturen over mødet med indbyggerne til selve stævnet på sin hjemmeside – se HER.

Se flere resultater HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen