Comeback-program for Nanna Merrald

29-12-2022 14:54

Annika Knudsen Lorentsen

Ved World Cup-kvalifikationen i Mechelen, kom Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro svært fra start i deres kür, men de sluttede med manér og sikrede sig femtepladsen. Anna Zibrandtsen var ligeledes til start med Quel Filou

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen med Quel Filou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets sidste World Cup-kvalifikation i dressur er nået vejs ende i Mechelen, Belgien, hvor to danske ryttere var på startlisten. I går kom de to danske ryttere fint fra start i Grand Prix, hvor Nanna Skodborg Merrald sikrede sig fjerdepladsen. Læs mere om det her.

I alt var 15 ekvipager til start i dagens kür, og Anna Zibrandtsen med Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger havde startnummer to, og var derfor i aktion allerede lige over middag i dag. Ekvipagen viste en god figur og havde mange fine momenter undervejs i deres kür, som i sidste ende blev belønnet med en score på 73,275 procent. Ekvipagen sluttede som nr. 13 i dag i deres debut i World Cup kür.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Svær start, men flot afslutning for Nanna
Nanna Skodborg Merrald var den anden danske rytter til start. Hun havde medbragt den 11-årige Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro til Mechelen, og stævnet var ekvipagens andet World Cup-stævne sammen. 

Der indløb desværre flere fejl i starten af ekvipagen kür, og det betød, at der skulle hentes mange point i den sidste del af programmet for at sikre en topplacering. Nanna beviste, at hun kan holde hovedet koldt, for igennem programmet hævede ekvipagen niveauet, og det belønnede dommerne. Det blev altså et ægte comeback-program, hvor blandt andet flotte galoppirouetter sikrede, at ekvipagen sluttede med en score på 80,620 procent. 

Resultatet lige over 80-procentsgrænsen sikrede i dag ekvipagen en femteplads og dermed tog Nanna igen World Cup-point. Denne gang sikrede Nanna sig 12 point, som hun kan tillægge de i alt 30 hun har sikret sig ved kvalifikationerne på Vilhelmsborg og Lyon i efteråret. 

Fakta
Dansk dommer i Mechelen

Blandt dommerne ved World Cup-kvalifikationen i Mechelen var danske Susanne Baarup Christensen, som er 5-stjernet FEI-dommer. 

Dagens dommerfordeling:

E: M. Colliander, Finland
H: R. Saleh, Frankrig
C: J. van Daele, Belgien
M: S. Baarup, Danmark
B: F. Leymann, Belgien

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere med Hermes. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Topniveau fra Dinja van Liere
Dagens bedste ridt blev leveret af hollandske Dinja van Liere, der i sommers vandt individuel VM-bronze, og som i dag i sadlen på den smukke Hermes N.O.P. e. Easy Game/ Flemmingh imponerende størstedelen af dommerne. Fire ud af fem dommere mente, at netop denne ekvipage skulle ende som dagens vinder, mens dommer ved B, belgiske F. Leymann, var lidt hårdere med karakterne. Dinja og Hermes sluttede dog sammenlagt med flotte 85,815 procent og var dermed uden tvivl dagens vinder. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev ligeledes hollandsk. Her var det Emmelie Scholtens med Desperado, som med et stabilt og særdeles flot program sikrede sig en score på 83,865 procent. Tredjepladsen tog britiske Charlotte Fry med Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro med 83,725 procent.

Netop Charlotte Fry har for alvor slået sit navn fast de seneste to år, hvor hun har vundet holdbronze ved OL i Tokyo og i sommers sikrede sig to VM-guldmedaljer i Herning. I det nye Ridehesten-magasin (januar 2023) kan man læse en stor profilartikel med Charlotte Fry, hendes arbejdsgivere Anne og Gertjan van Olst, samt de heste de har i stalden.

Copyright Ridehesten.com
Marieke van der Putten med Tørveslettens Titanium RS2. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

DV-hest i top-5
I går overraskede hollandske Marieke van der Putten og Dansk Varmblodsvallakken Tørveslettens Titanium RS2 (opdr. Pernille Laurberg Rugaard og Steen Otto Rugaard, Helgstrand Dressage og Paul Schockemöhle) alle ved at vinde Grand Prix-klassen med deres personligt bedste resultat i Grand Prix til dato.

I dag leverede ekvipagen igen deres personligt bedste i kür, og med 81,355 procent sikrede de sig fjerdepladsen. Det er første gang, at ekvipagen kommer over den magiske 80-procentgrænse, og  selvom de ikke kunne gentage sejren fra i går, så kan den hollandske rytter og den danskavlede hest uden tvivl være særdeles tilfredse med stævnets resultater. I deres kür i dag var der næsten udelukkende gode momenter, men der sneg sig dog en lille fejl ind i deres 2'er changementer.

I morgen skal springrytterne i aktion i deres World Cup-klasse i Mechelen, og på startlisten er blandt andet danske Emil Hallundbæk. 

Resultat fra World Cup-kür i Mechelen.

Start- og resultatlister fra Mechelen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen