Cardento er død

09-02-2019 15:14

Camilla Tiefensee Schrøder

Den berømte holstenerhingst Cardento er gået bort i nat, oplyser det hollandske Stutteri VDL. Hingsten blev 27 år gammel 

Copyright Ridehesten.com
Peter Eriksson og Cardento ved EM i springning 2001 i Arnhem. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

En hingst, som har haft stor betydning for springsporten i både avl og sport, er gået videre til de evige græsmarker. Cardento e. Capitol I/Lord blev 27 år gammel.
"I nat sagde vores tophingst Cardento stille farvel. Han har betydet meget for os", skriver VDL Stud i Holland, som takker hingsten på både deres facebookside og hjemmeside.

I sporten havde den skimlede springhest stor succes under den svenske rytter Peter Eriksson. Sammen vandt de sølvmedaljer ved både EM, VM og OL. Som avlshingst har han også været værdifuld med efterkommere som Zacramento (Cortus som morfar), Flip's Little Sparrow (Robin Z som morfar), Jativia (Gottwald som morfar) og Farrel VDL (Stakkato som morfar). Cardento er desuden  bedstefar til de internationale topheste Bianca e. Crusader Ice og Oh La La e. Orlando van de Heffinck.
Avlspræstationerne giver Cardento en placering som nummer 8 på WBFSH's rangliste over hingste.

VDL Stud oplyser, at der stadig er begrænsede mængder frostsæd til rådighed fra hingsten. Derudover har han givet sine gode gener videre til sønnerne Carrera VDL, Grand Slam VDL og Dakar VDL.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen