Camilla og Sa'Va' bedst i Verden

07-08-2010 18:58
Verden | 22-årige Camilla Ahlers Pedersen og guldmedaljehoppen Grevens Sa'Va' leverede en pragtpræstation i Verden igen i dag, og de blev det bedste danske par på en flot 5. plads - sejren gik til Holland

Tre dansk heste deltog i dagens finale for 5-års heste ved VM i Verden. Grevens Sa'Va e. Blue Hors Soprano dansede elegant gennem programmet, og kun en enkelt gang blev hun forstyrret af de mange publikummer og missede et kort øjeblik et anspring, men den 22-årige beriderelev holdt nerverne i ro og reddede situationen, og de mange danske publikummer kunne juble med de udenlandske ditto over en flot præstation af Camilla Ahlers Pedersen og den danske guldmedaljehoppe. Dommerne var også begejstrede og sagde bl.a. om hende: En letfodet og funktionel travbevægelse, en skridt i klar rytme og en galop i klar galoptakt der dog mangler lidt op-ad-bakke tendens. Trav 8,8 skridt 9,0 galop 8,4 ridelighed 8,20 samlet indtryk 8,7 ialt 8,62 points. Hvilket rakte til en 5. plads. Tørveslettens Stamina e. Stedinger redet af Andreas Helgstrand dansede afsted i en trav "i vidunderlig balance med god aktion" som dommerne sagde, men de måtte også klandre hoppen for at være lidt spændt og uopmærksom i visse momenter. Hoppen fik 9,20 for trav, 7,7 for skridt 8,9 for galop 8,1 for ridelighed samlet indtryk 8,8 ialt 8,44 points. Det rakte til en 6. plads. John Hvalsø Saul og trakehnerhingsten Aston Martin e. Monteverdi leverede en flot indsats, den elegante hingst imponerede dommerne med sin letfodede travbevæselse og en galop i klar takt blød og let, som dommerne forklarede. De fik 8,3 for trav, 7,8 skridt, 8,5 galop 7,4 ridelighed,8,20 i samlet indtryk og 8,04 poitns i alt hvilket rakte til en 10. plads. VInder blev den hollanske hingst Asterix e. Obelix redet af Emmelie Scholtens - dommerne gav hingsten 9,3 for trav 9,5 for skridt 8,9 for galop og ridelighed samt 9,3 i samlet indtryk ialt 9,18 points. Da hun red ud på æresrunden var hingsten tydeligt halt, og hun måtte desværre skridte fra banen. sølv og bronzemedaljen gik til den tyske rytter Claudia Rüscher på henholdsvis Lissaro van de Helle e. Lissabon og Schumacher e. Stedinger med henholdsvis 9,08 og 8,76 points. Resultatet betød også at der på de fire første pladser var hingste, mens de to danske guldmedaljehopper nu kan bryste sig af at være verdens bedste hopper på henholdsvis femte og sjettepladsen.

Links

Læs meget mere om afgørelsen, dommernes kommentarer interviews med rytterne med mere i magasinet Ridehestens september nummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen