At være højt til hest

19-11-2022 12:54

Mille Hjermitslev

Danmarks måske højeste springhest, Coldstream S også kaldt ”tårnet”, er med sine 192 cm og 750 kg svær at overse på en stævneplads. Vi mødte ham og hans rytter, Cecilie Danevig, til Christmas Show Warm Up på Vilhelmsborg for at høre mere om hesten med de meget lange ben

– Ja det er jo egentligt et XL hovedtøj, men det er spændt ud i sidste hul, griner Cecilie Danevig og lægger hovedtøj på ”Tårnet”. For der er flere udstyrsudfordringer ved at have så stor en hest. Pladegjorden, der måler 155 cm, er speciallavet, og kun få mærker laver dækkener i 175 centimeters længde. Foder skal han have dobbelt så meget af som de andre, og Cecilies familie måtte købe en ny trailer for, at han kunne være derinde. Alligevel har de ikke fortrudt købet af Coldstream S e. Catoki/ Cassini II (opdr. Flemming Schultz). For han er altid en kammerat i stalden og på banen.

Hvem køber en hest på 192?
Cecilie Danevig er 22 år og selvstændig i sin egen stald beliggende nær Odense. Hun har haft Coldstream S i 3,5 år og fandt ham i en annonce på Ridehesten.com. Ud fra annoncen var han 180 cm, for som sælgerne ærligt havde forklaret: – Vi kunne jo ikke skrive, at hesten er 192, så kommer der ikke nogen og ser den. Men, for Cecilie var det ikke vigtigt, om den var lidt højere end normalt: – Jeg synes jo bare, at det var vigtigt, at jeg følte mig tilpas på den. Og så måtte den ikke stoppe, forklarer hun. Dette gælder stadigvæk, selvom en så stor hest kan være svær at dreje og dermed vinde førstepladser på.

Hvordan bestiges Tårnet?
På vej mod opvarmningen ved Christmas Show på Vilhelmsborg viser Cecilie, hvordan man stiger op på en så høj hest. Dette inkluderer en ekstra høj skammel:

Stor udenpå, lille indeni
Derudover fortæller Cecilie lidt om, hvordan det er at ride Coldstream. For selvom han er stor, er han følsom, så fokus er på så vidt muligt ikke at forstyrre ham for meget på banen. Hvis man lykkes med det, er han til gengæld nem og sød, og det blev da også til en fejlfri runde til ekvipagen i MB* ved Christmas Show Warm Up. Sammen har ekvipagen tidligere debuteret i 130 cm og startet deres første internationale stævner. Hvad fremtiden bringer vides ikke, men en ting er sikkert: ”Tårnet” skal blive hos Cecilie.

Copyright Ridehesten.com
Coldstream S aka "Tårnet". Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner