Kristine Ulsø Olsen
2024 bliver på mange måder et spændende år for dansk dressur, hvor årets helt store højdepunkt bliver OL i Paris. De sidste to år har teamet bag dressurrytterne arbejdet fast og målrettet, både i samarbejde med Team Danmark og DIF, på at sikre så optimale betingelser for rytterne som overhovedet muligt.
Det betyder blandt andet, at der afholdes træningssamlinger enten i Jylland eller på Sjælland, hvor A-gruppen for seniorer har første prioritet, og er der plads, inviteres ryttere fra B-gruppen, perspektivgruppen og U25-gruppen til træningssamlingerne. Grupperne kan ses her.
I disse dage er årets anden træningssamling i gang på Sjælland - nærmere betegnet på Slangerupgaard ved Ringsted. Her er elitesportschef i dressur, Anne-Mette Binder, og Wolfram Wittig, eksperttræner og teknisk rådgiver, til stede sammen med en række seniorryttere.
I starten af 2022 indledte Dansk Ride Forbund et samarbejde med den anerkendte og erfarne tyske træner Wolfram Wittig som gennemgående eksperttræner og teknisk rådgiver. På et evalueringsmøde i september samme år nåede parterne frem til en aftale om, at samarbejdet fortsætter frem til og med 2024.
Disse eksperter er også tilknyttet:
Ved samlingen i dag og i morgen får otte danske ryttere hjælp fra Wolfram Wittig - heriblandt Anna Zibrandtsen, Nadia Aaboe Sloth, Anna Kasprzak og Lone Bang Zindorff - alle fra A-gruppen. Målet ved disse træningssamlinger er at give rytterne inspiration og andre input, fortæller Anne-Mette Binder.
– Tanken omkring disse samlinger er at kigge bredt ud og få et bredt udsyn, så vi ikke forfalder til at koncentrere os om dem, der i virkeligheden kan klare sig selv. Men at gøre det interessant og spændende og ligeledes vidensdele, fortæller Anne-Mette blandt andet.
– Vi er i et OL-år, og vi har faktisk været i gang med forberedelserne de seneste to år. Planen er, at udover det som man kan læse i sportsplanen, hvad er de vigtigste stævner, hvor er nedslagene i forhold til iagttagelser og udtagelser, så har vi også haft mulighed for at optimere vores ekspertgruppe. Det betyder blandt andet, at vores landsholdsdyrlæge, Frederik Nielsen, kan komme med rytterne til flere stævner end blot det traditionelle Aachen-stævne og årets mesterskabsstævne, fortæller Anne-Mette.
Hør hende fortælle mere i nyheden herunder.