90 år: Egon Pedersen blev fejret med manér

29-12-2020 14:55

Annika Knudsen Lorentsen

I 30 år har Egon Pedersen hjulpet til på Kongeå Rideskole og fra han var 6 til han var 87 år var han aktiv rytter, i dag blev han fejret af rideskolens ryttere, som kom forbi på hesteryg

Copyright Ridehesten.com
Egon Pedersen foran et par af de ryttere der kom forbi, blandt andet Jørgen Hvenegaard med den sorte hest. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Her til morgen blev Egon Pedersen overrasket af ryttere fra den lokale rideskole, Kongeå Rideskole. De kom nemlig hjem til Egon på hesteryg for at fejre, at han i dag fylder 90 år. 

Rytterne trodsede regnen for fødselaren skulle fejres, og 90-årige Egon blev da også meget rørt over den gestus de lokale ryttere viste. 

Egon vidste ikke at de mange ryttere ville komme, og han blev da også meget rørt over den fine gestus. Der var også sørget for æbleskiver og lidt og drikke, og Egon selv skænkede whisky op, som han hentede inde i huset, til dem der ville have. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Egon cykler hver dag, og flere gange om ugen cykler han forbi os for at sikre sig at vi rider ordentligt. Når en rigtig hestemand fylder 90 år, så sadler man op og rider forbi og synger fødselsdagssang, fortæller Karina Josefsen, som var en af de fremmødte. 

Allerede da Egon var 6 år begyndte han at ride, og lige indtil konen sagde stop, da Egon var 87, har han været aktiv rytter. I de seneste 30 år har han hjulpet til på Kongeå Rideskole, ligesom han i mange år har kørt hestevogn for studenter i Ribe og omegn. 

Tillykke med de 90 år fra Ridehesten.

Copyright Ridehesten.com
Der var stort fremmøde for at fejre de 90 år. Foto: Privat

Læs også

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing