70-årig vandt Mongol Derby

21-08-2019 10:45

Camilla Tiefensee Schrøder

"Alder er jo bare et tal," lyder det fra den 70-årige amerikanske cowboy Robert Long, som har vundet verdens hårdeste og længste hestevæddeløb, det mongolske derby

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er ingenting. Du skal bare ride 1000 kilometer, det er ikke noget særligt, lød det med et glimt i øjet fra vinderen af Mongol Derby 2019. Robert (Bob) Long, en garvet cowboy fra Idao, USA, kom først i mål efter en uges hårde strabadser i al slags vejr på de små, halvvilde mongolske heste, som typisk starter dagen med at bukke rytteren af bare for lige at vise, hvem der bestemmer.

28 af slagsen har han redet undervejs på den 1000 kilometer lange rute gennem den mongolske ødemark, og da samtlige heste kom gennem vettjek uden anmærkninger kunne han gennemføre løbet uden tidsstraf. Det oplyser The Adventurists i en pressemeddelelse.

Hårdere end beton
– Alder er jo bare et tal, sagde den 70-årige Robert Long, som udover at demonstrere sit horsemanship, sin udholdenhed og sine gode navigationsevner, er den ældste vinder i løbets historie. 
– Bob er ikke bare den ældste, han har redet bedre og stærkere, han har camperet ude (hos lokale familier udenfor hestestationerne, red.) mere end nogen af de andre, udtaler Mr. Tom, som er leder af The Adventurists, som arrangerer løbet.
– I år har vi igen gjort deltagernes navigationsevner til en afgørende faktor i løbet, og Bob ramte fuldstændig plet. Den mand er hårdere end en betonblok, siger Mr. Tom.
Flere af rytterne modtog lægehjælp undervejs for mindre skader såsom en brækket næse, hjernerystelse og dehydrering, men cowboyen Bob, som red alene henover stepperne og overnattede hos de lokale familier, har – udover at være den ældste vinder – ifølge arrangørerne udvist den mest imponerende præstation i løbets historie.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen gik til sydafrikanske Wiesman Nel, og på tredjepladsen kom en gruppe, som red over målstregen i samlet flok: hollandske Margreet Voermans sammen med de tre australiere, Jesse Byrne, Justine Hales and Sarah Brown.

Læs mere om Mongol Derby 2019

Læs også

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen