29-årig DV-elitehingst nyder otium i USA

30-04-2017 08:10

Diamant DVE 425 nyder i dag sit otium i USA i en alder af 29 år og efter en karriere som avlshingst, S-springhingst og S-dressurvallak 

Copyright Ridehesten.com
Diamant i Prix St. Georges - efter en lang karriere som springhest.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten.com fangede Daniela Ennulat, da hun havde kommenteret på et af vores nostalgiske billeder af hingsten Diamant e. Diamond/ Lagano (opdr. Flemming Schultz).  Diamants afstamning signalerede både dressur og springning, og på morsiden var springegenskaberne meget fremtrædende. Hans mor Lavitta og hendes helbror, Lucky Light, var begge internationale springheste, lige som Diamant og hans helsøster Diamonds Lady gik samme vej. Diamant selv havde en imponerende karriere under Anica Jespersen, inden han blev solgt til USA.

Vi har talt med hans ejer Daniela Ennulat:

– Så vidt jeg ved, gik han som springhest i Florida fra 1999 i et år eller to. Da jeg købte ham i en salgstald i New York i 2002, var han kastreret. Jeg købte ham som lærehest i dressur og vidste på det tidspunkt intet om, hvem han var. Hans navn på det tidspunkt var Disco!

– Jeg fandt hurtigt ud af, at han havde et dejligt temperament, var venlig og gavmild og meget tilgivende overfor sin rytter, så jeg elskede ham fra starten. Da jeg begyndte at se nærmere på hans brandemærke og kontaktede NADWA, blev jeg meget klogere omkring hans identitet og fortid som avlshingst.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Diamants kælenavn blev Montie. Jeg red undervisning hos Missy Ransehausen, da jeg købte ham, og havde ham hjemme i Cochranville, undtagen om vinteren, da jeg ikke har ridehal. Hos Ransehausen gik han med deres datter Jessica Intermediaire I og startede Prix St. Georges med en af deres elever, der startede ungryttermesterskaber. Montie har altid været utrolig fornuftig og modig, og han har i sin karriere også tjent som lærehest for paradressurryttere, der trænede hos Ransehausen, og Jessica har endda brought ham til at indfange kvæg engang, da naboens kvæg var sluppet løs!

– Som sagt har jeg selv brugt ham som dressurlærehest og har regelmæssigt redet ham ud i det omkringliggende naturreservat om vores ejendom, indtil jeg pensionerede ham som 23-årig for seks år siden. Han har med minimal "vedligehold" været sund og rask de 15 år, jeg har ejet ham, og jeg hop af og til på ryggen af ham, for han skal føle sig speciel, og det elskser han.

– Han er lykkeligt pensioneret og går sammen med hopperne på fold med læskure. Jeg er så vild med ham, at jeg har brugt hans far Diamond på en af mine hopper, så nu har jeg hans lillebror Diatom.

– Montie er en fantastisk og højt elsket hest, og det vil glæde mig at høre meget mere om hans historie, før han kom til USA, slutter Daniela.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner