World Cup-springning: 3. finalerunde, 1. afd.

28-04-2013 14:11

Signe Wiese

Ingen ryttere formåede at ride fejlfrit i den første afdeling af den tredje og sidste runde af årets World Cup finale i springning - amerikanske Beezie Madden er i front

Svensk Malin Baryard-Johnson var første rytter på banen på H&M Tornesch, og havde 20 fejl med sig fra de første runder. De fik to nedslag, og Malin valgte at trække sig fra 2. afdeling.

Mange ryttere havde mere end et nedslag, og tyske Marcus Ehning valgte at trække sig efter at have fået tre bomme med Copin van de Broy. Svenske Jens Fredricsson med Lunatic indkasserede i alt 25 fejl, og valgte i første omgang at trække sig fra 2. afdeling, men fortrød og kommer alliegevel til start.

Den fantastiske hoppe Gotha FRH klarede næsten frisag, men en misforståelse mellem hesten og rytter Henrik von Eckermann medførte et enkelt nedslag. Flere af de erfarne topryttere havde mange nedslag på banen, som fx Hans-Dieter Dreher/Embassy II og Roger Yves Bost, der trak sig med Castle Forbes Myrtille Paulois efter at have nedlagt to spring i 3-kombinationen som følge af rytterfejl.

Nino de Buissonnets med Steve Guerdat i sadlen sprang hele banen fantastisk, men fik problemer på den allersidste forhindring, og trak en bom med sig. Det var på det tidspunkt det tætteste vi havde set på en fejlfri runde.

Amerikanske McLain Ward med Super Trooper de Ness fik nedslag på en oxer og er med 9 fejl olgie med Steve Guerdat. Picsou du Chene og Pius Schwitzer havde en rigtig off-dag og fik 20 fejl på banen, hvilket er ganske ukarakteristisk for denne ekvipage. Marc Houtzager og Sterrehof's Tamino kom på banen med kun 4 fejl, men 2 nedslag i dagens 1. afdeling betød at denne ekvipage er kommet væsentlige længere ned på resultatlisten.

Rolf-Göran Bentsson og Quintero rev ned i dobbeltspringet, hvilket tydeligvis ærgrede de mange svenske tilskuere, men klarede frisag på resten af banen. Silvana HDC og Kevin Staut så godt ud, men havde et let nedslag på forhindring nr. 2 - resten af banen blev gennemført uden fejl.

Også Beezie Madden og Simon fik en bom i dobbeltspringet, men parret så alligevel yderst veloplagte ud. Ekvipagen har sammenlagt 5 fejl efter dagens 1. afdeling.

Luciana Diniz og Lennox kæmpede, men måtte se tre bomme falde, og gik dermed fra sammenlagt 0 fejl til 12 fejl, hvilket rækker til en foreløbig delt 5. plads.

Resultater

Følge Ridehesten på Facebook og Twitter @Ridehesten

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner