WBFSH-ranking: Danske avlere i top

17-10-2022 15:00

Annika Knudsen Lorentsen

Hvis man tager et kig nedover den nyligt opgjorte Breeder Rankings fra World Breeding Federation for Sport Horses, vil man i dressurdisciplinen finde to danske avlere i top-10

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera ved VM 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk dressurhesteavl gør sig bemærket gang på gang i den internationale topsport og avl, og det er også tydeligt på den nyligt opgjort rangliste over avlere af dressurheste, som World Breeding Federation for Sport Horses hvert år laver. 

Her er to danske avlere i top-10 for deres afkoms præstationer. Bedst placeret er Stald Heiline med Heiline's Danciera, som jo netop er hoppen der har stor succes under Carina Cassøe Krüth. Hoppen har deltaget ved OL i Tokyo sidste år, og ved VM i Herning i sommers var hun en del af det guldvindende danske hold. Stald Heiline er placeret som nr. 3 på ranglisten.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen med Marshall Bell ved VM 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På niendepladsen er Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen placeret med Marshall Bell, som har haft stor succes med Daniel Bachmann Andersen i sadlen. Netop denne hest var ligeledes en del af det guldvindende danske hold ved VM i Herning. 

Øverst på listen er den tyskavlede TSF Dalera, mens Cathrine Dufours VM-hest Vamos Amigos, som ligeledes er tyskopdrættet er placeret på andenpladsen.

Se ranglisten. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen