Vinderne af hold-DM er fundet

25-08-2024 17:36

I dag er den spændende finale i Agria DRF-mesterskab i dressur for klubhold blevet redet hos Sportsrideklubben. Seks stærke hold kæmpede om medaljerne, men det blev altså Ertebjerggaard Sports Rideklub, der løb med sejren

Ertebjerggard Ride Klub kan kalde sig vinder af dette års Agria DRF-mesterskab for klubhold. Foto: Privat.

I denne weekend har Sportsrideklubbens smukke faciliteter i Bernstorffsparken dannet ramme om Agria DRF-mesterskab i dressur for klubhold. Konkurrencen blev skudt i gang i går, hvor 19 stærke hold kæmpede om en plads i dagens finale. Her tog Ertebjerggaard Sports Rideklub føringen i mesterskabet, men som bekendt kan alt ske, og i dag skulle rytterne igen på banen for at finde ud af, hvilke tre hold, der kunne tage hjem med medaljer i rygsækken.

Først ud var de ryttere, der skulle ride LA5-programmet. Her startede rytterne i omvendt rækkefølge af gårsdagens resultat, hvilket ville sige, at Josefine Dahl Hoffmann og Qustello L e. Quantensprung/ Hohenstein E.H. fra Ertebjerggaard Sports Rideklub skulle sidst ud. For LA5-rytterne blev det også igen Josefine og Questello L, der leverede det bedste resultat. De red et flot program og blev belønnet med 74,000%, hvilket lagde et rigtig godt udgangspunkt for klubben igen i dag.

Josefine Dahl Hoffmann og Qustello L. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Herefter var det tid til, at de ryttere, der skulle ride MB1, skulle på banen. Igen var det omvendt startrækkefølge af gårsdagens resultat, og derfor var sidste rytter på banen igen fra Ertebjerggaard Sports Rideklub, denne gang var det Karsten Hansen på Kristinelyst Bon Fox e. Bon'a Parte/ Rubinstein I. Bedst i denne klasse i dag var dog Victoria Bang Zindorff og Atterupgaard's Final Kiss e. FWB French Kiss/ Diamond, der rider for Ebeltoft Rideklub, som red et flot program til 70,766%. Hermed blev spændingen endnu større, da de sidste to ryttere fra de seks hold stadig manglede at levere deres præstation.

Victoria Bang Zindorff og Atterupgaard's Final Kiss. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Klokken 13.25 blev MB2-rytterne sendt på banen, med samme startrækkefølge som de ovenstående klasser, altså omvendt af resultatet i går. Bedste ekvipage i denne klasse var Maria Falkner Hansen og Best of Mount St. John Old e. Fürst Romancier/ Bordeaux, der red for Vallø Sportsrideklub, som leverede et program, der blev belønnet med 71,491%. Nu havde tre ud af de fire ryttere gjort, hvad de kunne for deres hold, og nu var det blevet tid til, at det hele skulle afgøres.

Maria Falkner Hansen og Best of Mount St. John Old. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Klokken 14.35 red de sidste seks holdryttere så på banen i Prix St. Georges. Her var der spænding til det sidste, hvem ville tage medaljer med hjem? Bedste resultat i denne klasse blev Helene Melsen og Ranger e. Skovens Rafael/ Tailormade Temptation, der red for Strandagergaard Rideklub. Parret sluttede med 71,974%. Hermed havde alle rytterne været på banen, og det var nu afgjort, hvem der havde formået at ride flest point hjem.

Helene Melsen og Ranger. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Vinderen af dette års Agria DRF-mesterskab blev dermed Ertebjerggaard Ride Klub, der bestod af Josefine Dahl Hoffmann på Qustello L, Karsten Hansen på Kristinelyst Bon Fox, Nadja Aaboe Sloth på Sensation Unik e. Don Juan De Hus/ Tailormade Tamptation og Andrea Hamann Sand på Blue Hors Victor e. Vivaldi/ Stedinger. Holdet sluttede med 430,560 point og kunne dermed svinge de røde vindertæpper over hestene, og hænge den flotte guldmedalje om halsen. Ydermere blev hesteejerne af de vindende heste hyldet med Sportsrideklubbens nye initiativ, der hylder de danske hesteejere, og derfor modtog de et sponsorat fra BOLOU Fine Jewellery

En af de glade vindere fra holdet, var Josefine Dahl Hoffman, der var meget glad og tilfreds på hele holdets vegne efter dagens sejr:

Vi har som hold haft et supergodt stævne i Bernstorffsparkens fantastiske omgivelser. Vi havde lagt os i spidsen med godt 5% ned til andenpladsen lørdag, men vi vidst jo alle, at alt kan ske i sådan et mesterskab med så mange dygtige ryttere og gode hold. Det var derfor vigtigt for os i dag at fortsætte med at ride stabile og sikre programmer, så vi undgik for mange fejl. Det lykkedes rigtig godt for os alle fire igen i dag, så vi er superglade og tilfredse med dagens sejr. Vi vil alle fire sige tusinde tak til Sportsrideklubben for et fantastisk stævne og til alle sponsorerne for alle de superflotte ærespræmier og gaver til hesteejere, af hjertet tak fra hele holdet.

Anden bedst og dermed sølvmedaljetager blev holdet fra Vallø Sportsrideklub, bestående af Rune Willum Hansen og Resolution Lightfoot e. Revolution/ Zonik, Anne-Katrine Ørkild-Coyman og Söråseles Amber (SWB) e. Ampère/ Fürst Heinrich, Maria Falkner Hansen og Best of Mount St. John Old samt Joachim Chr. Thomsen og Evo Schubidoo e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Hotline. De sluttede med 424,564 point, hvilket var nok til en flot andenplads til holdet fra Vallø Sportsrideklub.

Bronzemedaljen gik til holdet fra Strandagergaard Rideklub, der bestod af Anja Madsen og Skovmosegårds Amarone e. Bon Coeur/ Era Dancin Hit, Josephine Gert Nielsen og Carla Bruni e. Franziskus/ Concetto, Ulrik Falbe-Hansen og Chanel H e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Romantic og den bedste ekvipage i dagens Prix St. George, nemlig Helene Melsen og Ranger. Holdet sluttede med 417,093 point og kunne tage fra Sportsrideklubben med en bronzemedalje.

Hermed blev endnu et succesfuldt stævne hos Sportsrideklubben afviklet med spændende konkurrence, flot ridning og som altid smukke faciliteter. Du kan se stævnets start- og resultatlister her.

De tre placerede hold til dette Agria DRF-mesterskab i dressur for klubhold. Foto: Privat.