Vincenzo Ask fremstillet til efterkåring og godkendt

10-04-2020 18:08

Annika Knudsen Lorentsen

De hingste, som evt. var forhindret i at stille ved Hingstekåringen i Herning, skulle have været stillet ved Dansk Varmblods Efterkåring den 16. april på Vilhelmsborg. Grundet coronasituationen er dette ændret til at blive afholdt hos den enkelte hingsteejer i år, og nu er Vincenzo Ask blevet godkendt

Copyright Ridehesten.com
Vincenzo Ask. Foto: Stutteri Ask
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 3-årige hingst Vincenzo Ask e. Vagabond de la Pomme/Cosmeo (opdr. Thue Uhre), kunne desværre ikke fremstilles i Herning, og derfor blev han i dag fremvist for 3 dommere fra avlsledelsen i Dansk Varmblod. Dommerne Signe Wiese, Johnny Hansen og Bo K. Møller mødte derfor i dag op på Stutteri Ask for at besigtige hingsten. 

Dommerne har set hingsten før, både ved forbesigtigelsen og ved prøveløsspringningen, så i dag var tredje gang de så Vincenzo, og han blev godkendt til videre afprøvning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har valgt ikke at sende Vincenzo Ask til 10-dages test, men vil i stedet give ham fri og lade ha, gå på sommergræs med de andre hingsteplage, for så til efteråret at tage ham ind og stille ham til 35-dages test, således at han kan stilles til færdigkåring ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2021, fortæller stutteriet på deres hjemmeside.

Vincenzo er efter hingsten Vagabond de la Pomme, som med franske Penelope Leprevost har været særdeles succesfuld på internationalt 5* niveau.

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen