Vilhelmsborg sætter robotter i arbejde

19-04-2019 07:08

Britt Carlsen

Ti robotplæneklippere arbejder utrætteligt på de store græsplæner rundt om Vilhelmsborg for at sikre, at Det Nationale Hestesportscenter stråler og er klar til at tage imod sommerens mange gæster

Copyright Ridehesten.com
10 nye "ansatte" sørger for at græsplænerne er velplejede omkring Vilhelmsborg.

Sidste år blev der taget hul på en ny brugeraftale mellem Aarhus Kommune og Vilhelmsborg. Det betyder bl.a. at Vilhelmsborg selv skal stå for noget af det vedligehold, som tidligere har været klaret af Aarhus Kommune. En del af det vedligehold er at klippe de 38.000 kvm græsplæner, der befinder sig omkring hovedbygningen og rundt om på arealerne. Det er særdeles tidskrævende arbejde i græssets højsæson, og derfor har Vilhelmsborgs direktør Casper Cassøe investeret i 10 robotplæneklippere til at løse hovedparten af den opgave. 

I praksis betyder det, at robotterne er på job i parken samt omkring forsiden af hovedbygningen og foran Herskabsstalden og ved Smedjen. De flittige klippere gnasker sig gennem græsset dagligt, og det betyder, at plænerne konstant ser velplejede ud. Nogle græsarealer skal dog fortsat klippes af de ansatte, men hovedparten af opgaven er nu overtaget af Husqvarna. 

Robotplæneklipperne er installeret af Peter Bisgaard, Hobro og de ti plæneklippere klipper i al slags vejr. Kunne nogen få den tanke, at man kan tage en plæneklipper under armen, og så bruge den derhjemme, så tror man fejl. Husqvarna Automower er udstyrret med en alarm, og kan ikke bruges uden den personlige pinkode. Samtidig er den udstyret med GPS-system, hvilket betyder den udsender en alarm, såfremt den bliver flyttet fra "sit" område, og GPS-systemet gør det også muligt at spore robotten i tilfælde af tyveri. 

Robotplæneklipperne kan programmeres til at klippe om aftenen og natten, så de ikke skræmmer hestene, når de næsten lydløst bevæger sig rundt på plænerne. 

Copyright Ridehesten.com
Peter Bisgaard, der forhandler Husqvarna og Casper Cassøe, der er særdeles tilfreds med de nye robotter.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner