Veteranerne klar til EM

11-07-2024 15:12

Inden længe går det løs i Italien, når de danske veteraner skal på springbanen første gang og dyste om EM-titlen

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI Jumping European Championship for Veterans 2024 finder sted på det italienske hestesportscenter Horses Riviera Resort, hvor ekvipagerne fra de 13 deltagende nationer er samlet for at konkurrere om guldmedaljen til EM for veteraner. Fire gæve danske ryttere, der alle har rundet de 45 år, som er minimumsalderen for at deltage, er rejst ned i varmen for at repræsentere de danske farver til mesterskabet.

Det danske hold består af Rikke Kjær på Atomic News, Pernille Kruse Madsen på Bon Victory, Natasja Kock Mogensen på Cooper og Louise Rich på Dynamic.

I går gik alle fire heste upåklageligt igennem vetchecket, og stemningen i den danske lejr er god, beretter rytterne. Her til eftermiddag kl. 17.00 går det løs med første runde i mesterskabet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Louise fra holdet skriver til Ridehesten, at de første træningsridt er gået super. – Her er 34 grader, og hestene har det dejligt. Vi skal ride første runde her i eftermiddag og håber på at gøre det godt, lyder det også fra Louise.

Fakta
Hvad er EM for veteraner?

EM for veteraner er et springmesterskab, som afholdes hvert år. Det er åbent for ryttere over 45 år, der ikke har redet højere end 135 cm i året op til mesterskabet. På førstedagen rides der om holdmedaljen, mens de individuelle medaljer afgøres over to runder den efterfølgende dag. De 25 bedste ryttere fra holdkonkurrencen kvalificeres til finalen. Der springes 125 cm, altså svarende til MB1*. 

Størstedelen af de danske ryttere er taget til Italien med nylige nulrunder på MB-niveau og nogle endda i MA1* 135 cm med i bagagen, så der burde være gode chancer for et flot dansk resultat. Alting kan dog som bekendt ske til et mesterskab, men med et nu veloverstået vetcheck venter i hvert fald nogle spændende dage for de danske ekvipager. Mon det bliver til medaljer for de danske veteraner?

I denne artikel fra sidste år kan du læse mere om, hvad der er så særligt ved VM for veteraner ifølge rytterne.

Copyright Ridehesten.com
Der er god stemning i den danske lejr. Foto: Privat

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen