Vellykket hingstefremvisning hos Stutteri Ask (video)

25-04-2022 11:19

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden afholdte Stutteri Ask hingstefremvisning, og det var et vellykket arrangement, hvor de fik uddelt priser og fremvist deres flotte hingstekollektion

Copyright Ridehesten.com
Joker Ask. Foto: Stutteri Ask
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden kunne Stutteri Ask igen holde hingstefremvisning efter 2 år uden arrangementet på grund af corona. Arrangementet var en stor succes, og det fremmødte publikum fik mulighed for at se hingstene fremvist over forhindringer på en kortere springbane. 

Hingsten der startede hele avlshistorien hos Ask, gik bort for 2 år siden, men var alligevel med ved årets arrangement, idet, at opvisningshallen er navngivet efter ham. Casir Ask var en rigtig showhest med en imponerende resultatliste både på konkurrencebanerne, men bestemt også som avlshingst og mange husker sikkert hvordan han de sidste mange år strålede når han kom på banen, med Betina Rosenlund for lange liner. Han stråler stadig på Stutteriet, for han er det første man møder når man kommer ind i vores nye hal, som også er blevet navngivet efter ham, hvor det store maleri af hingsten, vil være til hans evige minde. 

Årets hingstefremvisning blev en smule forsinket da der blev ved med at strømme biler til parkeringspladsen men ca. kl. 14:10 bød stutteriets chefberider Søren Møller Nielsen velkommen til de mange fremmødte mennesker. Det var første gang at hingstefremvisningen blev afholdt i Casir Ask hallen og det fungerede rigtig godt med fyldte tribuner.

Copyright Ridehesten.com
Avlerpræmiering. Foto: Stutteri Ask

Den 3-årige præmiehingst Vasco Ask e. Verdi/ Clarimo var første hest i showet. Hingsten blev mønstret en omgang med sit præmiebånd fra Herning og kom hurtigt ud igen, da han senere skulle vises under rytter.

I år var der 2 præmiehingste i springholdet og den anden præmiehingst var Quarz Ask sønnen Quint Z ejet og avlet af Bækgården Youngsters, som havde taget turen til Fyn i dagens anledning for at fremvise den flotte hingst, mens publikum kunne nyde video fra kåringen på storskærmen. 

Stutteriets smukke og nye avlshingst Joker Ask viste sit fantastiske overblik og ridbarhed under berider Karen Møller Rohde. 

Stutteriets populære hingst Todt Un Prince Ask har flere gange demonstreret sin store kapacitet ved at springe støtterne ud med Søren Møller Rohde i sadlen. I år valgte vi kun at vise video af hingsten og i stedet have fokus på hans afkom, hvor det meget velgalopperende hoppeføl Grazia Ask blev fremvist.

Jewel Ask Z har som bekendt været ude af både avlen og ridningen sidste år pga. en tarmslyngsoperation, men nu er han godt i gang med sin genoptræning og publikum fik også et lille klip fra denne uges træning at se på storskærmen efterfulgt af den flotte 1-års søn Jason fra avler Dea Sisse Post. 

Copyright Ridehesten.com
Cassado Ask. Foto: Stutteri Ask

En hingst som mange sikkert havde glædet sig til at se, nemlig Action Man Ask Z, sprang super godt og Søren udtrykte også sin store begejstring for hingstens udvikling og følelse af at sidde på en tophest der har en enorm forsigtighed på springet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den smukke avlshingst Ci Ci Senjor Ask har de sidste 2 år været udstationeret, men er tilbage på stutteriet. Han blev fremvist sammen med datteren Fi Fi Ask, der har vundet DRF's 4 års championat og blev nr. 3 ved Unghestechampionatet i år. 

Vasco Ask som startede showet kom også ind med Søren Møller Rohde i sadlen, hingsten imponerer gang på gang, og trods han kun er sprunget meget få gange under rytter, viste han endnu engang sit meget store overblik.

Lykønskningen til de mange dygtige avler blev kombineret med Quarz Ask blev vist for hånd.

Inden showets afslutning blev to Cassado Ask afkom vist løse, nemlig den smukke hoppeplag Vestergaardens Bess Jean fra avler Sisse Holm-Thomsen og Kenneth Poulsen efterfulgt af hingsteføllet Carismo Ask, der som navnet antyder charmerede publikum. 

Cassado Ask legede sig let og ubesværet over de store forhindringer og fik også velfortjente klapsalver af publikum. Efter hingstefremvisning summede det af liv i staldende hvor alle de fremmødte kunne hilse på alle stutteriets heste og få en snak med vores personale og andre avlere. 

I løbet af arrangementet blev der også uddelt priser til personer med relation til avlen på Ask, blandt andet avlere med afkom efter Favorit Ask.

Efter hingstefremvisning havde Stutteri Ask også åbnet dørene på Schelenborg, som er stedet, hvor de har alle deres ungheste og avlshopper. Der er ikke langt mellem Schelenborg og Kristiansminde, hvor hingstefremvisning blev afholdt, og der var derfor også mange der tog et smut forbi Schelenborg Gods, hvor værterne stod klar med kaffe og kage til dem der havde lyst.

Se video af Cassado Ask nedenfor.

/Stutteri Ask

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner