Tyskland først Danmark sidst

18-08-2015 20:07

EM Aachen - I nogen tilfælde er det godt at være sidst, og det gælder især, når det er startrækkefølgen i holdkonkurrencen der er tale om. Danmarks lodtrækning flaskede sig perfekt, mens værtsnationen skal åbne EM i springning på hjemmebanen i Aachen

- Vi er rigtig godt tilfredse med lodtrækningen, indleder landstræner Lars Nørgaard Pedersen, som i dag virkelig havde heldet med sig i lodtræningen, hvor Danmark har start nr. 22 - den sidste nation til start i holdkonkurrencen. Det betyder, at den først danske rytter kan se flere ryttere ride banen, inden vedkommende selv skal i aktion på opvarmningen. - En stor fordel, bemærker Lars. Det er Rikke Haastrup, som er først ude for Danmark efterfulgt af Thomas Sandgaard, Søren Nørgaard Pedersen og Andreas Schou.

Den indledende tidsspringning kan give rytterne flere valgmuligheder alt efter, hvilke overvejelser banebyggeren har gjort sig forud for konkurrencen. Derfor er det vigtigt for rytterne, at danne sig et indtryk af, hvad der kan lade sig gøre, og hvor der er tid at spare kontra en øget risiko for nedslag. 

Det er Tyskland, som er først til start, og det kan måske få betydning for resultatet. De tyske ryttere, anført af holdkaptajn Ludger Beerbaum er dog alle særdeles rutinerede, så mon ikke de kan klare også den udfordring. Tyskerne har dog ikke haft de store resultater som hold i år, hvor de endnu har en sejr tilgode i Furusiyya FEI Nations Cup, hvorimod hollænderne, der har start nr. 13 har været særdeles succesfulde og virker helt klar på opgaven. Ludger Beerbeum fortæller, at han og teamkammeraterne har brugt de seneste uger til at se indad, og erkende, at de skal være mere skarpe, såfremt de skal have succes på hjemmebanen. De har ikke været i en egentlig træningslejr, men arbejdet selvstændigt derhjemme på at forbedre sig selv og hestene forud for mesterskabet. 

Startrækkefølgen er som følger: Tyskland, Slovenien, Portugal, Østrig, Finland, England, Frankrig, Polen, Slovakiet, Schweiz, Tjekkoslovakiet, sverige, Holland, Belgien, Ungarn, Italien, Ukraine, Irland, Tyrkiet, Spanien, Rusland og Danmark.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen