Tredobbelt EM for ponyer kommer til Vilhelmsborg

11-11-2015 08:23

Den 16. – 21. august 2016 slår det nationale hestesportscenter Vilhelmsborg i Aarhus dørene op til EM i dressur, springning og military for ponyer. Når ponyer og deres ryttere fra hele Europa tager turen til Aarhus for at dyste om medaljer i ridesportens tre olympiske discipliner, får danskerne muligheden for at opleve top-ridesport på allernærmeste hold. Og der er noget for enhver smag – dressurens elegance, ridebanespringningens action og militaryekvipagernes udfordringer i terrænet 

Copyright Ridehesten.com

Topsport på dansk grund

Ved EM for ponyer i 2015 i Malmø dystede mere end 150 ponyekvipager om medaljer dressur, springning og military, og i dressuren blev det til dansk bronze i både holdkonkurrencen og den individuelle kürfinale. I Dansk Ride Forbund glæder formanden sig over, at danskerne nu kan opleve ponysport på højeste niveau i Aarhus.

- Det bliver en fest, og jeg glæder mig meget til selv at opleve det. Ridesporten har dybe danske rødder, og jeg bliver selv imponeret hver gang, jeg oplever, hvor højt niveau de unge mennesker og deres ponyer rider på ved mesterskaberne. Vi er glade for, at Vilhelmsborg, Danish Derby og Aarhus Kommune har valgt at engagere sig i projektet, og jeg er sikker på, at både deltagerne, publikum og sponsorer får en fantastisk oplevelse i Aarhus. Vi har en stærk tradition for at afvikle internationale events i topklasse i Danmark, og det skyldes ikke mindst de mange ildsjæle, der lægger deres frivillige engagement i at skabe de bedste rammer for alle. Derfor vil jeg også på forhånd sige tak til alle dem, som vil lægge deres kræfter i dette event, siger Ulf Helgstrand, formand for Dansk Ride Forbund.

Også i værtsbyen Aarhus glæder sportens rådmand sig over at få det tredobbelte pony-EM til byen:

- Det glæder mig meget, at Vilhelmsborg er blevet valgt til at danne ramme om dette europamesterskab.  Hestesport er populært og trækker traditionelt mange tilskuere. Jeg er sikker på, at alle deltagere så vel som tilskuere vil få nogle fantastiske dage på Vilhelmsborg. Jeg håber også, at dette mesterskab bliver starten på en ny æra for internationale ridesportsmesterskaber på Vilhelmsborg, siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.  

Et ponymekka i smukke jubilæumsrammer

Ved EM i Malmø i sommer var der store udfordringer med at få afviklet alle tre discipliner i en enkelt arena, men dette bliver ikke et problem på Vilhelmsborg, hvor dressuren kommer til at indtage den smukke gårdsplads, mens springningen afvikles på stadion, og de skønne omgivelser lægger natur til terrænspringningen. Timingen er også perfekt, da 2016 er 25-året for Vilhelmsborgs officielle åbning.

Copyright Ridehesten.com

- Det kunne ikke være mere perfekt. Vores ambitioner for Vilhelmsborg er store, og vi er løbende i gang med renoveringsprojekter – ikke mindst takket være et fantastisk samarbejde med Aarhus Kommune. Derfor så jeg også EM for ponyer som en god mulighed, og efter at have været til EM i Malmø stod det klart, at de rammer vi har på Vilhelmsborg er oplagte til et sådan event. Men vi kan ikke gøre det alene, og derfor er vi glade for den støtte vi får fra kommunen, forbund og sponsorer, da der er mange omkostninger til bl.a. en ny militarybane, tribuner på dressur- og springstadion og officials. Jeg glæder mig, og jeg er sikker på, at hele hestedanmark vil støtte op om dette tredobbelte EM, der bliver det største nogensinde, siger Casper Cassøe, direktør for Vilhelmsborg og en del af stævnearrangøren Danish Derby.

Gratis adgang

Der vil være fri adgang for publikum ved det tredobbelte mesterskab, der afvikles i august 2016.

/Kilde: rideforbund.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen