Tæt kamp om medaljerne hos ungrytterne

14-07-2019 18:08

Annika Knudsen Lorentsen

Der blev vendt op og ned på placeringerne i dagens individuelle finale ved EM for ungryttere i Zuidwolde i Holland. Emil Hallundbæk sluttede  som bedste dansker efter to flotte runder i dag

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk på Chalisco ved EM i Holland. Foto: Maja Schou.

Inden dagens finale, ved Europamesterskabet for ungryttere, var de kvalificerede ryttere tæt placeret. Faktisk var de 19 ryttere der lå placeret fra placering nr. 3 til nr. 21 adskilt af mindre end 8 fejl, så der var tæt kamp om medaljerne. Rytterne skulle ride to runder på udfordrende baner i højden 150 cm, så der blev en del fejl for mange af ekvipagerne. 

Inden i dag lå hollandske Lars Kersten i spidsen med 0.07 fejl og på trods af et nedslag i begge runder i dag, lykkedes det ham at beholde en medaljeplads, og han endte med at modtage bronzemedaljen med 8.07 fejl. Sejren gik til tyske Philip Schulze Topphoff, som var én ud af to ryttere der red fejlfrit i begge runder i dag og dermed avancerede han fra en fjerdeplads til en førsteplads, og endte med et resultat på 2.62 fejl. Andenpladsen gik til Paloma Barcelo fra Spanien, som i dag red med en tidsfejl i begge runder og endte med 5.76 fejl. Inden dagens finale lå Paloma placeret som nr. 6.

Clara Hallundbæk ramte ikke formen i dag

Danske Clara Hallundbæk og HH Best Buy, som har været suverænt ridende ved EM de øvrige dage, og dermed lå på en foreløbig femteplads inden i dag, ramte desværre ikke formen i dagens konkurrence. I første runde fik ekvipagen 16 fejl og de valgte dermed at trække sig fra anden runde. 

20-årige Clara kan dog godt være stolt af en plads blandt de 30 bedste ungryttere i Europa, i et mesterskab hvor der deltog 79 ekvipager. 

Storebror Emil blev bedste dansker

Inden i dag, lå 21-årige Emil Hallundbæk og Chalisco på en foreløbig 12. plads. I dag red de fejlfrit i første runde, og det så dermed ud til, at der var medaljechancer for den danske ekvipage. Desværre lykkedes det ikke at holde nullet i anden runde og der faldt en bom til jorden, Emil og Chalisco endte med samlet 11.01 fejl.

Det kostede ekvipagen bronzemedaljen, som uden nedslaget ville være endt på 7.01 fejl, som dermed havde været nok til en bronzemedalje. Emil endte dog stadig på en fornem 9. plads i et felt af meget dygtige og erfarne ungryttere. 

Se resultater fra stævnet her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen