Svensk magtdemonstration i dressur

09-07-2015 18:22

Britt Carlsen

FALSTERBO - De svenske ryttere satte sig hårdt på finalen i dressurchampionatet for 6-års heste - Anne Troensegaard blev bedste dansker på femtepladsen - og samtidig blev det til en sejr på springbanen

Finalen i Scandinavian Open for 6-års heste blev en svensk magtdemonstration. Vinder blev Karin Öljemark og Samson e. Samba Hit II med 72,286% hun slog dermed gårsdagens vinder Anna Svanberg og Revolution e. Skovens Rafael, der bukkede i det første changement og slog voldsomt fra i en volte. Jenna Högberg og Fiorucci Hit e. Florencio kom ind på tredjepladsen ed 71,524%

Anne Troensegaard leverede et særdeles smukt, harmonisk og flydende travprogram på Litvinenko Sjælstofte e Imperio - ikke en hov satte den røde vallak forkert indtil det første changement. - Du lå faktisk på over 74% inden changementet, sagde hendes træner Rune Willum, da Anne kom ud af banen. Hun tabte en mulig topplacering netop i changementerne, hvor de to var i to tempi og det sidste rent, men for sent. De opnåede 69,762%, hvilket rakte til en femteplads, og som Rune bemærkede: - Hun kunne have vundet, såfremt hun kunne ride fejlfrit, men det kunne hun ikke i dag. 

Andreas Helgstrand roste Bettina Jæger Jensen for hendes ridt på Enjoy de Hus e. Valdez, har er særdeles imponerende inde på banen men endnu meget urutineret, fortæller Bettina, som er meget tilfreds med hestens positive udvikling. De sluttede sidst i finalen.

Se resultatet af klassen her. 

Sejr til Karina
Mens dressurrytterne kæmpede på dressurbanen blev det til en dansk sejr på springbanen, da Karina Truelsen satte de internationale topryttere til vægs med Suedwind S Camara med et fejlfrit ridt i kvalifikationen til finalen i 7-års championatet. Kirstin Skjoldshø og Toftehøs Camara blev noteret for 4 fejl i klassen. Se resultatet her. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev