Stort startfelt i Aachen

25-03-2024 13:57

I denne uge afholdes Festival 4 Dressage i Aachen, hvor der udover danske starter også vil være en masse spændende ekvipager til start - blandt andet DV-hestene Fendi og Wendy de Fontaine

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen og Highfive Fuglsang. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Foråret er så småt på vej, og det betyder også, at udendørssæsonen venter lige om hjørnet. Nogle ryttere tager hul på sæsonen allerede i denne uge, hvor Festival 4 Dressage afholdes i Aachen, på de ikoniske faciliteter i den tyske by.

Fra Danmark kommer Emilie Hansen og Rikke Maria Schoubye Johansen til start hos ponyerne, Gry Dietz Viborg og Josephine Gert Nielsen hos juniorerne, mens Sophia Boje Obel Jørgensen vil være til start i både ungrytter og U25-klasserne, hvor hun får selskab af Sara Aagaard Hyrm i sidstnævnte. Hos seniorrytterne kommer Anna Zibrandtsen til start i CSI3* Grand Prix og Grand Prix Special på Quel Filou e. Quaterback/Stedinger.

Med et samlet startfelt på intet mindre end 193 ekvipager findes der også en del danskopdrættede ponyer og heste, både med danske og udenlandske ryttere i sadlen.

Copyright Ridehesten.com
Sönke Rothenberger og Fendi. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hvis man tager et kig på masterlisten for seniorrytterne, vil Isabell Werth og Wendy de Fontaine – tidligere kendt som Queenparks Wendy – efter Sezuan/Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) være til start i CDI3* Grand Prix og Grand Prix Special. De får selskab af endnu en danskopdrættet hest, da DV-vallakken Fendi - tidligere Kjærholm's Fendi, efter Franklin/Diamond (opdr. Danish Derby Horse Shows Aps) får comeback med Sönke Rothenberger. Den 10-årige hest var sidst til start ved CHIO Aachen sidste sommer, hvor det ikke gik helt som forventet, og efterfølgende meddelte Rothenberger, at han trak Fendi fra det forestående EM grundet en lille skade hos hesten.

Danske Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Steen Bo Larsen) rejste i november sidste år til England efter et par succesfulde år med Daniel Bachmann Andersen i sadlen. Emma Hindle, der er tidligere britisk OL-deltager, får debut på den 12-årige vallak i Aachen.

I samme klasse bliver det også til internationalt comeback for Ingrid Klimke med Franziskus FRH e. Fidertanz/Alabaster, efter at hingsten snublede på vej til stalden efter træningen i netop Aachen sidste sommer. Det samme gør sig gældende for hollandske Dinja van Liere med Hermes N.O.P. e. Easy Game/Flemmingh, som ikke har været til start siden World Cup-finalen i 2023.

Sidst, men ikke mindst, har Patrik Kittel også meldt sig til start på Jovian e. Apache/Tango i den trestjernede tur.

Se masterlisten til hele stævnet.

Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere med Hermes N.O.P. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen