Springsportens formel 1 i Doha

20-11-2013 09:23

Nu er det tid til finalen i Longine Global Champions Tour - springsportens svar på Formel 1 - efter 11 åndeløst spændende kvalifikationsklasser rundt om i verden mødes rytterne til finale i Doha

Det er i år ottende sæson for den præstigefyldte internationale springturnering for de absolut bedste ryttere; Longines Global Champions Tour knap 2 millioner Euro er der i præmepuljen og kampen om den samlede sejr er benhård og hele ni ryttere ligger så tæt, at de stadig har en chance for at vinde den samlede titel:

  • Laura Kraut - 187 points (pt i spidsen)
  • Christian Ahlmann - 185 points
  • Edwina Tops-Alexander - 181 points (Vinder i 2011 & 2012)
  • Luciana Diniz - 178 points
  • Rolf-Goran Bengtsson - 175 points
  • Scott Brash - 163 points
  • Alvaro de Miranda - 162 points
  • William Funnell - 159 points
  • Harrie Smolders - 150 points

Det var Madrid, som i begyndelsen af maj åbne GCT-sæsonen, og her blev det til en sejr til Michael Withaker og Viking foran USA's Laura Kraut. En uge senere i Hamburg var det tyske Christian Ahlmann og Codex One som tog sejren foran Daniel Deusser og Pius Schwizer lagde sig i spidsen for den samlede konkurrence. Så gik turen til Wiesbaden, hvor amerikanske Laura Kraut og Cedric tog sejren og red sig i spidsen for den samlede konkurrence. I starten af juni nåede GCT til London, hvor hjemmepublikummet fik det de håbede på en engelsk sejr til Ben Maher, der samtidig red en af de hurtigste omspringninger i GCT-historie med Cella og han henviste Nick Skelton til andenpladsen, mens Luciana Diniz red sig ind i spidsen for den samlede stilling. Ugen efter i spektakulære Cannes blev det igen til tysk sejr, da Marcus Ehning og Plot Blue henviste engelske William Funnell til andenpladsen, mens USA's Laura Kraut igen red sig ind i føring i den samlede stilling. I præstigefyldte Monte-Carlo kom Willian Funnell igen på andenpladsen, denne gang efter amerikanske Richard Spooner og Cristallo der sejrede for tredje gang på denne unikke stævneplads.
Herefter gik turen til Estoril i Spanien, hvor det blev til svensk sejr til Henrik von Eckermann og Gotha, men Christian Ahlmann lagde sig i spidsen for championatet. 
To uger senere var det Chantilly i Frankring, som bød rytterne velkommen. Og igen blev det til amerikansk sejr denne gang til Beezie Madden og Cortex C foran Christian Ahlmann og Codex One. Så rejste det omrejsende springcirkus videre til Valkensward i Holland, hvor det hele begyndte for 8 år siden. Her blev det til sejr til brasiliens Alvaro de Mirand Netto og AD Rahmannshof's Bogeno, mens Laura Kraut igen satte sig i spidsen for championatet. I Lausanne blev USA's Lucy Davis den yngste rytter nogensinde til at vinde en afdeling af Longines GCT.
I den sidste europæiske afdeling af GCT i Wien detog to danske ryttere med stor succes, Andreas Schou vandt den indledende springning og i selve GCT-klassen kom han ind på 11. pladsen med Allerdings, mens Søren Nørgaard Pedersen og Tailormade Esperanza de Rebell sluttede på en fornem 5. plads. Ingen af de danske ryttere har dog sat kursen mod finalen i Doha. Vinder i Wien blev hollandske Gerco Schröder og fantastiske London foan sin landsmand Harrie Smolders, der red Tina Lunds Jackson Hole.

 

Magasinet Ridehesten er på plads i Doha til den spændende finale, så de kommende dage kan man her på sitet følge med i afgørelsen

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen