Sporten har ændret sig – det accepteres ikke

14-07-2019 14:19

I år vil der være endnu større fokus på opvarmningsbanerne ved CHIO Aachen, der sidste år var et stort samtaleemne på de sociale medier efter ukorrekt opvarmning blandt enkelte ryttere

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

CHIO Aachen er årets største og mest prestigefyldte international dressurkonkurrence, der tiltrækker mange besøgende gennem fem dage med konkurrencer.

Opvarmningsområdet er til offentligt skue for publikum, og Aachen har været stedet, hvor nogle tilskuere har delt deres uenigheder omkring træning og ridning af topsportens konkurrenceheste. Stor debat blev skabt på de sociale medier, da der sidste år var en hændelse, hvor nogle ryttere viste ukorrekt opvarmning under CHIO Aachen, og stewards fra FEI viste ikke tilstrækkelig tilstedeværelse.

Som noget nyt, vil stewards fra FEI i år være tilstede ved opvarmningsbanerne, det er netop offentliggjort i en pressemeddelelse, hvor Chief Steward, Jacques Van Daele fra Belgien fortæller om dette års CHIO Aachen, og hvorvidt rytterne overholder reglementet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

-  I dag er situationen klar, dressursporten har udviklet sig, den har ændret sig, En for lav nakkeposition accepteres ikke længere, ikke af pressen og absolut ikke af offentligheden. Ryttere rider simpelthen ikke på samme måde, som de gjorde for 20 år siden. De fleste ryttere har for længe siden forstået dette, men jeg må desværre sige, ikke dem alle. Og vi skal arbejde sammen om dette, fortæller Van Daele.

I år vil FEI gøre sig mere synlig i forhold til sidste år, således, at publikum ikke er i tvivl om, at de er tilstede og genkendelige.

-  Jeg har haft situationer med ryttere, der ikke forstod, hvorfor de fik vist et gult kort. I år vil jeg forsøge at forklare hvorfor. Jeg tager masser af tid til at gøre det. De behøver ikke være enige i, det jeg siger, men de skal i hvert fald høre på, hvorfor jeg har sagt "Undskyld ...". Vi er ikke fjender, men når tingene går for langt, går de for langt., fortæller Van Daele. Og fortsætter hvis nogen ikke rider retfærdigt overfor hesten, vil vi diskutee sagen, ikke bagefter, men med det samme, slutter Van Daele.

 

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen