Rømø Beach Jump tegner til succes igen i 2019

09-06-2019 10:41

Pressemeddelelse

Der er langt over 100 ryttere på venteliste for at komme til start i springning ved årets Rømø Beach Jump, som finder sted den 15.-16. juni på stranden ved Lakolk på Rømø

Copyright Ridehesten.com
Her ses Rie Rose Lindgren og Halkær's Hot Spot i aktion i de skønne omgivelser ved stævnet for to år siden. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Næste weekend løber Rømø Beach Jump 2019 af stablen, og ventelisten til det populære strandstævne er lang, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Tinglev Rideklub har igen i år lagt sig fast på maksimum 1.000 starter i ridebanespringning over weekenden, for det er, hvad de mere end 100 frivillige kan magte, når de første ryttere skal starte kl. 07:00 og de sidste kl. 20:30.

To dressurbaner i år
Sidste års succes med introduktion af dressurklasser gav så meget blod på tanden, at rideklubben har satset på to dressurarenaer i år. Klubbens formand Holger Holm udtaler i den forbindelse:
– Selvom der er ledige pladser, så tror vi på, at dressurrytterne fortsat gerne vil konkurrere på stranden på Rømø. I år har vi endda lejet to store vejtromler til at sikre dressurrytterne de bedste forhold, men et landstævne for dressurponyer i Gråsten samme weekend kan vi ikke hamle op med.

De mange ekvipager kommer ikke bare fra Jylland, men også fra Sjælland, Norge og Tyskland – ja, helt fra Berlin.

Årets nyhed er Kæpheste for børn
Rideklubbens Juniorudvalg har set, at i udlandet er ridning på kæpheste hot. Så de vil nu tilbyde de mange børn, som sammen med familien skal til ridestævne, at prøve at springe over små forhindringer på en mindre, aflukket springbane. Lørdag og søndag eftermiddag vil der blive afholdt forskellige konkurrencer inddelt i aldersgrupper på banen: Højdespringning både med og uden kæphest og Flotteste kæphest.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Børn kan medbringe egen kæphest eller låne en kæphest på pladsen.  

Stranden på Rømø er en oplevelse
Rømø Beach Jump er ikke bare et almindeligt ridestævne – det er en fantastisk oplevelse. At ride på den store sandstrand i naturens flotte og anderledes omgivelser på Rømø gør indtryk på såvel ryttere som heste. 

Godt for det lokalt erhvervsliv
Med ca. 400 heste – heraf 200 ponyer – og 300 ryttere med familie har de lokale erhvervsdrivende fået øjnene op for de mange muligheder, ridestævnet giver på Rømø og omegn. Udlejere af sommerhuse, hytter, værelser, hestebokse og græsmarker byder sig til, ligesom detailhandel og spisesteder mfl. nyder godt af de mange gæster.

Aftale med Vadehavscentret
Tinglev Rideklub har i år indgået et samarbejde med Vadehavscenteret om at være med til at promovere Vadehavet i form af en oplysningskampagne målrettet Rømø Beach Jumps ryttere, tilskuere og andre gæster.

Herunder at synliggøre, hvordan alle kan få mest muligt ud af oplevelserne under Rømø Beach Jump og dels hjælpe de besøgende med at åbne øjnene op for det skønne stykke natur og således være med til at sikre, at stranden ved Lakolk efterlades i samme stand som modtaget. Nationalpark Vadehavet er et spændende og fascinerende område, som rummer massevis af oplevelser, men hvor der også er visse forholdsregler og hensyn til naturen, der skal tages.

Fakta om Rømø Beach Jump 2019

  • Mere end 1.000 starter i ridebanespringning
  • Mere end 100 ryttere på venteliste
  • Ca. 400 heste til Rømø i weekend
  • De fleste er opstaldet rundt omkring i små stalde. 
  • Ca. 300 ryttere, heraf er halvdelen ponyryttere
  • Mere end 100 frivillige hjælpere
  • Første start kl. 07:00 og sidste ved kl. 19:30-tiden

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen