Rideferie i Danmark

05-06-2020 07:00

Merete Haahr

Hvem har brug for bjerge og sydens sol, når Danmark har alt det som hjertet begærer? Der er i øjeblikket stor interesse for økotursisme og spændende bæredygtige hesteoplevelser i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Der findes mange måder at tage på rideferie iu Danmark på. Man kommer tæt på hesten og på hinanden, og får oplevelser for livet Foto: Visit Denmark/Mette Johnsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Corona krisen har medført, at vi er mange der skal holde ferie i Danmark, og det er med til at åbne vores øjne, for alt det som Danmark har at byde på.

Mange ryttere har brug for naturoplevelser og for at komme ud fra ridehallerne. Vi har mange skønne rideruter her i Danmark, og ridning i naturen byder på uforglemmelige oplevelser.

I det nye nummer af magasinet Ridehesten kan du læse et stort tema om rideferie i Danmark. Køb bladet her.

Det er ikke altid lige let at komme ud som rytter, men Foreningen Ridespor i Danmark arbejder på at finde og kortlægge alle de lovlige rideruter, der findes her i landet, for at gøre det nemmere for rytterne at komme ud i naturen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er mange forskellige måder at tage på rideferie. Gør som Iben Nørup, og tag på opdagelsesrejse med hesten. Sammen med sin hest Falco, har hun udforsket hundredevis af kilometer på kryds og tværs i Jylland, fra Sønderjylland til Skagen og 200 km gennem Danmarks største vildmark, Thy Nationalpark, omkranset af Vesterhav og langstrakte heder med lyng. 

Hendes bedste råd til dig, der gerne vil på langfart med hesten: Bare spring ud i det og gør det, men hesten skal være trænet fysisk og psykisk til det.

Du kan også gøre som Birgit og Henrik Midtgaard, der har redet land og rige rundt på deres campingferier med hest. Som hestecampist har de nydt samværet med hinanden og med hestene, og de har mødt mange vidunderlige hestefolk. 

Læs artiklerne med Iben Nørup og Birgit og Henrik Midtgaard i Ridehesten Juni-nummeret. 

Har man ikke hest, eller har man ikke mulighed for at tage den med på ferie, kan man låne en hest hos nogle af de mange professionelle udbydere der tilbyder rideferier på alle tider af året. Her kan man udforske de mange rideruter eller tage sig en rask galop i vandkante. Flere steder som Camping Møn eller Nymindegab, tilbyder også rideundervisning, så man kan få opfrisket sine færdigheder. 

Læs meget mere om rideferie i Danmark i juni nummeret af Magasinet Ridehesten

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald