Per Vintersbølle og Michellino genforenet

11-04-2021 09:09

I forbindelse med elitehingsten Michellinos 30-års fødselsdag manden, der importerede hingsten, Per Vintersbølle, aflagt Michellino besøg på Østergaard

Copyright Ridehesten.com
Michellino og Per Vintersbølle. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 1990'erne startede Per Vintersbølle hingstestationen Birkelund ved Aars, og det blev en stor succes med import af hollandske hingste af aktuelle blodlinjer. På springsiden var det blandt andet hingste som Intellect, Raffaelli Z, Dutchman, Stuntman, Mistral, Vechta, Heartbeat, Tiziano, A'Khan Z, Alicante, Aston, Glenlivet Sebioune, Odin og Condios, der gjorde hingstestationen landskendt, samt dressurhingste som Michellino, Sam-Sam, Donnerwerther, Sting, Spinoza, Sir Oldenburg, Donato og Onassis.

A'Khan Z og Michellino blev ikke blot elitehingste i Dansk Varmblod, men opnåede også international anerkendelse som fædre til adskillige internationalt succesfulde sportsheste i henholdvis springning og dressur.

A'Khan Z kom til Ungarn, hvor han i mange år fungerede som avlshingst, og blev igennem flere år forsøgt købt tilbage til Vesteuropa, da man havde indset hans værdi i avlen. Michellino forblev i Danmark, og da Per Vintersbølle stoppede eventyret med hingstestation, flyttede Michellino til Støvring Hingste Depot hos Irene Braun og Niels Grøndahl. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da han ikke længere var i stand til at producere føl, flyttede han til Helle Stordal og Ray Harris på Østergaard ved Tjele, hvor han har boet de sidste ni år. På sin 30-års fødselsdag tidligere på ugen fik han bl.a. besøg af Niels Grøndahl og i går kom også af Per Vintersbølle, der ikke havde set Michellino i nogen tid.

Det var rørende, og der blev knebet et par tårer. Både ved gensynet mellem Per og "Missi", men også fordi Per havde medbragt et maleri af "Missi", som nu skal hænge her på Østergaard, fortæller Helle Stordal.

Copyright Ridehesten.com
Per Vintersbølle medbragte et oliemaleri, han fik malet af Michellino for 17 år siden. Nu hænger det på Østergaard. Foto: Privat.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen