OL i springning - Ingen dansk finaledeltagelse

03-08-2021 13:16

Annika Knudsen Lorentsen

Den individuelle konkurrence ved OL i springning er i fuld gang, og vi har allieret os med professionel springrytter, Lars Bak Andersen, som kommer med kommentarer i løbet af konkurrencen. Vi følger danske Andreas Schou tæt, ligesom vi også vil komme med opdateringer om de andre ryttere og konkurrencen generelt

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc De Lux. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

OL i springning er i fuld gang, og her er danske Andreas Schou til start. Vi følger konkurrencen tæt, og vi har allieret os med Lars Bak Andersen, som løbende kommer med kommentarer til springningen. Se de løbende opdateringer længere nede.

Se den fulde startliste, og følg med i live-resultaterne HER.

Alt OL springning vises på DR - læs mere om hvordan det sendes HER.

Fakta
Sådan foregår den individuelle konkurrence

Ved OL i Tokyo, er der som normalt ryttere, der deltagere både som individuel og for hold, ligesom der er ryttere, der kun rider med i den individuelle konkurrence. 

OL i springning starter ud med den individuelle konkurrence, hvor der i dag rides for første gang. Her mødes 73 ekvipager, som alle har et håb om at kvalificere sig til den individuelle finale. Det er netop i den individuelle konkurrence, at der er dansk deltagelse, da Andreas Schou er den eneste danske springrytter til start i Tokyo. Den første runde i den individuelle konkurrence afholdes i dag og vises på DR2 fra kl. 12.10.

Individuel finale
Den individuelle finale afholdes i morgen kl. 12.00, dansk tid, og her mødes de 30 bedste ekvipager fra dagens konkurrence. 

Her nulstilles rytternes resultater fra tirsdagens konkurrence, og det betyder, at alle 30 ryttere rider på banen med 0 fejl. Den individuelle finale rides over en runde, med en eventuel omspringning ved lige placerede i forhold til antal fejl om medaljerne. I en eventuel omspringning vil startrækkefølgen blive lavet ud fra rytternes tid og fejl i hovedrunden. 

Fold up

SENESTE OPDATERING:

Kl. 15.46

Så er klassen slut, og det er afgjort hvilke 30 ryttere, der kommer i den individuelle finale. For at få en plads i finalen, skulle man i dag ride enten med 0 fejl eller med en enkelt eller to tidsfejl. I morgen nulstilles resultatet, og det betyder, at alle finaleekvipagerne som udgangspunkt har nul fejl. Se resultatlisten HER.

Det blev desværre ikke til en dansk finaleplads for Andreas Schou. Lidt længere nede, kan man læse mere om Andreas' ridt i dag. 

Kl. 14.46

Alle de tyske ekvipager er i den sidste del af dagens klasse, hvor Daniel Deusser har startnummer 56, Andre Thieme startnummer 64 og Christian Kukuk startnummer 72. Lars Bak Andersen fortæller, at også de tre tyskere bliver spændende at se:

– Tyskerne er også spændende at følge. Det er jo kun Deusser, der har mesterskabserfaring, men de to andre er helt klart også de rette at have udtaget til dette OL. Andre Thieme har den seneste tid leveret topresultater i nationsspringninger, og i USA. Christian Kukuk rider på en af feltets yngste heste, den kun 9-årige Mumbay, og det bliver selvfølgelig en stor opgave for dem, men jeg ved, at Christian har godt mangement med fra Ludger Beerbaums stald, hvor han arbejder, og de ville ikke stille til start, hvis ikke det var fordi de mener, at hesten er klar.

Kl. 14.40

Nu starter tredje og sidste heat af den indledende runde i den individuelle konkurrence, hvor det afgøres hvilke 30 ekvipager, der får plads i morgendagens individuelle finale.

Kl. 14.24

DR fangede Andreas Schou efter dagens ridt, hvor han forklarer omkring dagens ridt, og ser frem mod kommende mesterskaber: 

– Der skete noget, som jeg aldrig har oplevet før, at han kigger lidt på vandet, og så kommer vi til at ligge lidt for stort, og så rammer vi lige akkurat ned i vandet, og det får han lidt et chok over, forklarer Andreas om den første fejl på vandgraven, og fortsætter: 

– Derefter står han lidt imod, og den sidste fejl får vi, fordi han virkelig bare prøver at komme fejlfrit over forkanten, og så rammer vi i stedet ned i bagkanten. Han er en fantastisk hest, og der sker tit uventede ting ved mesterskaber. Det er bestemt ikke hans sidste mesterskab, vi skal bare hjem og træne videre, og så er han med garanti klar til det næste.

– Det her er virkelig toppen af sporten, hvor det er de helt små fejl, der afgør om man rider fejlfrit, eller får et eller to nedslag rundt på sådan en bane. [Lars Bak Andersen]

Kl. 14.20

Lars Bak Andersen udtaler følgende om Andreas Schous ridt:

– Det var dælme ærgerligt. Det var en utrolig flot start og det startede helt efter planen, den sprang utroligt flot igennem trekombinationen, og de havde en virkelig god rytme. Hesten bakker desværre lidt af på vandet, og så bliver der lidt langt, og så får den lige nøjagtigt en fod ned i den bagerste kant af vandgraven, som giver fejl. Den sidste kombination, der springer den lidt for meget til venstre, og vrider sig lidt, og så får de lidt langt frem til den sidste, hvor de får et nedslag på bagkanten. Ellers en virkelig god rytme i starten af banen, men det her er virkelig toppen af sporten, hvor det er de helt små fejl, der afgør om man rider fejlfrit, eller får et eller to nedslag rundt på sådan en bane.

Kl. 14.09

Desværre lykkedes det ikke helt for Andreas Schou og Darc De Lux i dag. En hov i vandgraven og en bom på det allersidste spring, betyder, at Andreas Schou ender med 9 fejl, da de også lige nøjagtigt var lidt langsommere end den tilladte tid. På mange af de andre forhindringer var Darc De Lux utroligt velspringende, men fejlene koster formodentligt den danske ekvipage en finaleplads.

Kl. 13.51

Når Andreas Schou kommer til start inden længe, midt i dagens startfelt, så er han flankeret af to af verdens absolut bedste ryttere. Lige inden Andreas er det britiske Scott Brash, som var på det guldvindende OL-hold i London, mens det Steve Guerdat fra Schweiz, som blandt andet har vundet individuelt OL-guld i London, der rider lige efter Andreas.

– De to ryttere er helt klart også nogle gode bud på dem, som kan tage medalje med hjem fra Tokyo, fortæller Lars Bak, som også fremhæver startnummer 35 og 36, som nogle af medaljefavoritterne:

– Britiske Ben Maher er helt klart en af mine medaljefavoritter, og han har Explosion W med sig i Tokyo, som han vandt EM-sølv på i 2019. Martin Fuchs fra Schweiz, kommer lige efter Ben Maher, og han har Clooney med sig, som jo netop var den hest, han vandt guld på ved EM i Rotterdam i 2019. 

Ben Maher har netop redet fejlfrit og redet sig ind i spidsen af dagens klasse, mens også Martin Fuchs har redet fejlfrit i en den 9. bedste fejlfrie tid. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Clooney. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 13.43

Svenske Henrik von Eckermann leverer en fejlfri runde, og han er dermed den 12. i rækken af fejlfrie runder. Nu er der kun 10 ryttere til danske Andreas Schou rider på banen. 

Kl. 13.34

Vi mangler stadig mange af de allerbedste ryttere, men alligevel er der hele 10 ekvipager ud af de indtil videre 29 ekvipager, der har redet fejlfrit. 

Kl. 13.27

En tidsfejl til norske Geir Gulliksen, som er den ældste deltager ved OL i springning. Geir er 61 år, og den individuelle repræsentant fra Norge. 

Kl. 13.16

Udover danske Andreas Schou, og mange af de udenlandske topnavne, så er det selvfølgelig også interessant at følge de andre nordiske ryttere: 

– Både de svenske ryttere, som også skal ride i holdkonkurrencen, og norske Geir Gulliksen, som rider individuelt, er meget interessante at følge, udtaler Lars Bak Andersen. 

Norske Geir Gulliksen rider på banen inden længe, som første rytter i andet heat, og han har startnummer 27. Svenske Henrik von Eckermann har startnummer 33, svenske Malin Baryard-Johnsson har startnummer 40 og svenske Peder Fredricson har startnummer 48.

TIDLIGERE OPDATERINGER:

Se tidligere opdateringer fra konkurrencen HER.

Tidligere på dagen opdaterede vi omkring det første heat af ryttere i springkonkurrencen. Læs mere om det HER, hvor Lars Bak Andersen blandt andet også gjorde os klogere på Andreas Schous plan for konkurrencen.

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Fakta
Om Lars Bak Andersen
  • Professionel dansk springrytter
  • Bosat i Elmshorn i Tyskland
  • Driver sin egen salgs- og konkurrencestald
  • Søn af berider Vibeke Degn Andersen og banebygger og springtræner Bo Bak Andersen
  • Har tidligere blandt andet været ansat som rytter hos Stutteri Ask, hos Holstenerforundet og hos Sören von Rönne

Læs også

Dinja van Liere har aldrig haft en plan B

06-12-2021 06:20, af Thomas Bach Jensen

31-årige Dinja van Liere er et nyt ansigt i international dressur og et frisk pust fra Holland med sin lette, klassiske ridestil. Hun har på tre måneder været til OL i Tokyo, redet UVM i Verden, EM i Hagen og World Cup i Herning

Top-10 vinder: En sæson jeg kun kunne have drømt om

29-11-2021 13:17, af Annika Knudsen Lorentsen

Tyske Jessica von Bredow-Werndl vandt i weekenden den prestigefyldte SAAB Top-10 konkurrence, og i den forbindelse lavede hun et interview på svensk TV, hvor hun fortæller lidt om hendes fantastiske sæson, hvor hun har vundet alt, der har været muligt

Charlotte Dujardin genforenes med Gio

25-11-2021 09:51, af Christine Krogh Frausing

Charlotte Dujardin genforenes med sin OL-hest, Gio, når de til jul skal ride World Cup ved London International Horse Show, hvor danske Nanna Skodborg Merrald ligeledes tilslutter sig

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Maxie med hyldest til sin bedste ven der blev mobbet

01-12-2021 18:16, af Christine Krogh Frausing

Maxie Nabi Christiansen red under dette Christmas Show Warm Up for sin bedste ven, Zac Kean Parry, der er blevet mobbet, slået og sparket så meget, at han har valgt at stoppe i ridesporten på ubestemt tid

Kandar for første gang valgfrit i alle klasser

02-12-2021 16:00, af Trine Askjær-Jørgensen

Dansk Ride Forbund er netop kommet ud med de nye, reviderede disciplinreglementer, som gælder fra 1/1-2022, og det er ikke kun i springning, der er ændret på reglerne, for som noget nyt er kandar nu valgfrit fra sværhedsgrad 3 og op – også på landsplan

27-årige Little Miss Milton vandt ved Christmas Show

30-11-2021 19:39, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 27-årige hoppe Little Miss Milton har netop været til start ved Christmas Show Warm Up for pony, hvor hun med sin rytter Anna Sofia Fuhrmann har leveret indtil flere nulrunder i klasser med en højde på op til 1 meter

Syv danske dressurekvipager i verdens top-50

02-12-2021 06:26, af Thomas Bach Jensen

Mens Cathrine Dufour med Bohemian bibeholder deres andenplads på FEI's verdensrangliste i dressur, rykker de øvrige danske ekvipager op ranglisten

Prinsesse Märtha Louises datter tog sejren (video)

03-12-2021 22:05, af Thomas Bach Jensen

Ved Baltic Cup finalerne på Vilhelmsborg var det den norske prinsesse Märtha Louises datter, Emma Tallula Behn, der sejrede individuelt hos childrenrytterne her til aften

Snart må du tage til springstævne i alle farver bukser

02-12-2021 13:00, af Trine Askjær-Jørgensen

Så blev det officielt fra 1/1-22 må du hoppe i alle farver ridebukser til og med C-stævner. Her kan du læse om nogle af de interessante ændringer i springreglementet

Hundredvis trodsede vejret for at se hingste (video)

03-12-2021 18:28, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Det årlige juleshow med hingstefremvisning hos Helgstrand Dressage fandt sted torsdag aften, og trods noget tvivlsom farbarhed på mange nordjyske veje, så var hallen fuld af gæster fra ind- og udland, der var mødt op for at opleve den enestående samling af nyindkøbte unghingste

Happy Feets Heartbeat vandt 150 cm i USA

30-11-2021 18:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblodshesten Happy Feets Heartbeat, som nu hedder Jackofhearts, vandt i forrige uge en 150 cm-klasse med sin nye rytter Margie Goldstein-Engle

Flot passage sikrede Merrald mesterskabssejren (video)

05-12-2021 13:03, af Annika Knudsen Lorentsen

I sadlen på Blue Hors Zatchmo har Nanna Skodborg Merrald netop vundet Grand Prix Special hos Sportsrideklubben Aalborg, og dermod tog hun også sejren i det samlede jyske mesterskab i sværhedsgraden Grand Prix

Enighed om anbefalet reklamationsfrist ved hestehandel

30-11-2021 10:48, af Annika Knudsen Lorentsen

Køb og salg af heste vil fra 1. januar 2022 ikke længere falde ind under reglerne om forbrugerkøb. Under den nye lovramme vil de større aktører i hestebranchen anbefale tre måneders reklamationsfrist ved handler med heste