Ny tophest til Fiona Bigwood

09-04-2021 07:30

Den engelske Grand Prix-rytter Fiona Bigwood har overtaget tøjlerne på Hawtins Delicato, som i 2018 var med til at vinde en bronzemedalje ved verdensmesterskaberne i dressur med Carl Hester

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester og Hawtins Delicato ved EM i Rotterdam i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Med OL i sigt til sommer, har britiske Fiona Bigwood sikret sig endnu et stærkt kort, idet at hun har overtaget tøjlerne på den 13-årige Hawtins Delicato e. Diamond Hit/Regazzoni. 

I onsdag var Bigwood nemlig til start på Delicato ved Hunters Equestrian, hvor ekvipagen blev nummer to i Grand Prix med 69,90%. Dermed har Fiona tre Grand Prix-heste forud sommerens OL i Tokyo.

Tilbage i 2017 havde vallakken sin første internationale start med Charlotte Dujardin i sadlen, hvorefter Carl Hester satte sig i sadlen i 2018 og kvalificerede hesten til VM. Her blev det til en bronzemedalje for hold, mens ekvipagen sluttede som nummer ni i Grand Prix Special. I 2019 deltog de også ved EM i Rotterdam, hvor de blev nummer ni i Grand Prix Special og nummer 14 i Grand Prix Kür. Hesters sidste stævne på Dalicato var i 2019, ved World Cup-stævnet i London i 2019.

I følge Eurodressage har Dalicatos ejerforhold ikke ændret sig siden 2019, hvor den står som ejet af Carl Hester, Ann Cory, Ben Neal og Lady Anne Evans. Det er ensbetydende med at Bigwood har mulighed for at ride hesten ved OL til sommer, da FEI-reglerne foreskriver at hesten blot skal være eget af ejet af en med samme nationalitet som rytteren. 

– Jeg er glad for, at Delicato blev i Storbritannien," fortalte Carl Hester til Eurodressage. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen