Normale heste til almindelige mennesker

04-06-2020 06:56

Majbrit Lindblad Lissau, 60, driver Stutteri Lissau, og hun fik købt så godt ind af stamhopper, at hun har oplevet en start på første klasse med masser af flotte resultater, men hun holder fast i sit avlsmål om at avle normale heste til almindelige mennesker 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Avler i Dansk Varmblods region 1, Majbrit Lindblad Lissau, gik grundigt til værks, da hun for 16 år siden begyndte at se sig om efter et par avlshopper, og det gav hurtigt gode resultater.

Majbrit er opvokset i en rytterfamilie og har altid redet. Da hun og hendes mand flyttede på egen gård for 20 års siden begyndte hun at udvikle en drøm om at avle dressurheste på hobbyniveau, men det skulle være med kvalitetshopper som udgangspunkt.

Hendes fascination for tyske heste førte hende til de to hopper efter Weltmeyer/ Galiano og Brentano II /Weltmeyer, som i dag er stamhopperne bag al hendes avl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to hopper, Weltgala og Brentana, var meget moderne for deres tid, og de har hver især avlet nogle typefaste, moderne og højtstillede afkom, og har i type såvel som temperament levet op til Majbrits målsætning.

– Det vigtigste for mig er at avle normale heste til almindelige mennesker. Selvfølgelig gode heste, men de skal have et temperament og en ridelighed, der gør dem brugbare for amatørryttere, fastslår Majbrit.

Du kan læse meget mere om Majbrits avlereventyr i juninummeret af magasinet Ridehesten, der netop er udkommet. Artiklen "En start på første klasse" finder du på side 118.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen