Når hesteavl er en familiesag

04-08-2020 11:11

I Dansk Varmblods region 6 driver Søren Riis Vester sammen med sin familie Stutteri RV syd for Viborg, hvor de avler både dressur- og springheste, og børnene Thrine og Simon også er aktive i sporten

Copyright Ridehesten.com
Simon, Søren, Elisabeth og Thrine Riis Vester. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I naturskønne omgivelser, hvor grønne vidder og skovindrammede folde tager sig godt ud med anguskvæg og varmblodsheste, driver Elisabeth og Søren Riis Vester avl af varmblodsheste sammen med deres to ældste børn, Thrine og Simon, som begge er aktive ryttere.

Særligt Søren holder af en god handel med kvæg og heste, og Thrine er god til at finde interessante heste på internettet, så der er igennem tiderne i ny og næ kommet en ny avlshoppe til. I dag avler familien på tre springhopper og to dressurhopper, og der blev sidste år indkøbt et spændende dressurhoppeføl på en tysk online-auktion, så der er potentiale til en udvidelse af avlshoppebestanden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En af de avlshopper, som Søren er særlig glad for, er hoppen Lysann, som Thrine har fundet på internettet. Hoppen er helsøster til OL-hest og halvsøster til den springhest, der har haft størst betydning for Simons karriere som springrytter, holstenerhoppen Corella.

I artiklen kan du læse om, da de for få år debuterede som springhesteavlere og fik tre føl efter Lysann på samme år; to ved embryo transfer og et på den naturlige måde. Sidenhen har de udelukkende fået føl på helt naturlig facon, og de har købt spændende frostsæd hjem fra udlandet.

Søren diskuterer hingstevalgene med begge sine engagerede børn, og det er meget skiftende, hvem der får sin mening trumfet igennem. Læs i det nye nummer af magasinet Ridehesten om familien Riis Vester, hvor der altid er plads til en god handel.

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald