31-08-2022 16:11

Christine Krogh Frausing
Skribent

I weekenden kørte Kristian Kjeldsen sig til en bronzemedalje ved EM i tømmertræk, der blev afholdt i Østrig på en bane med forhindringer og opgaver

Kristian Kjeldsen på konkurrencen banen med hesten Ib, en Schleswigsk på 17 år. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kristian Kjeldsen, Østjysk Køre Selskab kørte sig til en bronzemedalje ved EM i tømmertræk i Østrig i søndags. Tømmertræk er skov arbejde med heste, men for konkurrencens skyld bliver det afviklet på en bane med forhindringer og opgaver, hvor man med en hest skal håndtere en ca. 6 meter lang træstamme.

Danmark var repræsenteret med to kuske, Hanne Pedersen, Østjysk Køre Selskab, var den anden. Hun blev i den indledende runde placeret som nummer 20, hvor kun de 15 bedste gik videre til finalen. Der var i alt 36 kuske i 1-spands klassen og 17 i 2-spands klassen.

Når danskerne klarede sig så godt, selv om de ikke til daglig arbejder i en skov, som mange af de andre kuske gør, skyldtes det nok, at deres træning foregår på en konkurrence bane. Tømmertræk er at sammenligne med Skills, en konkurrence i et erhverv. Der er dog forskel på det daglige arbejde og en konkurrencesituation. Det var helt tydeligt at konkurrenterne havde rigtig gode heste, der både var villige og nemme at håndtere, men det kneb lidt med at holde øje med stammen i forhindringerne, hvor danskeren hele tiden havde øje på stammen og hvor den var i forhold til opgaverne, samt der hvor der kunne komme strafpoint, ved at vælte forhindringerne, som stod meget let.

Tømmertræk er en oplagt konkurrence for de tunge hesteracer, men i Danmark, er alle hesteracer med.

Der er lavet en video af bronzekørslen, som kan ses her.