Målrettet indsats har ført Zascha Nygaard til EM

22-08-2021 11:06

Annika Knudsen Lorentsen

Om bare 10 dage rider Zascha Nygaard Andreasen på banen ved sit første EM for senior, et mål som hun satte sig i starten af året, og som hun har arbejdet målrettet og fokuseret på at opnå

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen var på det vindende danske hold ved Nations Cup i Uggerhalne, hvor hun red sejren i hus med en lynhurtig omspringning. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra den 1.-5. september 2021 afholders der EM i springning i Riesenbeck, Tyskland, og der er sat navne på, hvilke fire ryttere, der skal ride ved mesterskabet for Danmark. En af dem er 27-årige Zascha Nygaard Andreasen, som i flere år har arbejdet professionelt med sin ridning, og som for 5 år siden begyndte at dyrke sporten på allerhøjeste niveau.

– Jeg kommer ikke fra en hestefamilie, men jeg har stadig fået rigtig meget opbakning omkring min sport, fortæller Zascha, som i 2009 var med til at vinde holdguld ved EM for pony.

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen efter en sejr ved World Cup Vilhelmsborg 2020. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Efter EM-sejren på pony blev jeg headhuntet af Andreas og Christian Schou, og jeg var hos dem i 3 år. Derefter havde jeg en ridepause på 2 år, hvorefter jeg flyttede til Tyskland for 5 år siden. Her begyndte jeg at dyrke sporten på et højere niveau, og i dag er jeg hos Andreas Kreuzer, hvor jeg har ansvaret for de bedste sportsheste i stalden. 

Det bliver helt bestemt en ekstraordinær følelse [Zascha Nygaard Andreasen]

Zascha har har stor succes på de internationale stævnebaner de seneste år, hvor det er blevet til flere sejre i S-klasser, ligesom hun var med til at vinde Nations Cup i Uggerhalne i år og også repræsenterede Danmark ved Nations Cup-finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen efter en sejr ved hingstekåring i Herning. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En målrettet proces
En udtagelse til et EM for senior er ikke noget, som man bare lige opnår, og Zascha fortæller, at hun har arbejdet målrettet på at indfri det mål, som hun satte i starten af året. 

– Jeg satte mig målet om EM i starten af året og jeg tror på, at hvis man er målrettet, fokuserer på sig selv og ikke giver op når det bliver hårdt, for det gør det, så skal man nok nå sine mål. Det handler rigtig meget om mentalitet og derfor har jeg også en mentaltræner, der støtter mig, forklarer Zascha, som også fortæller, at hun glæder sig til at ride ved mesterskabet. 

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn ved Nations Cup i Uggerhalne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Jeg glæder mig selvfølgelig til at ride. Det bliver helt bestemt en ekstraordinær følelse at ride ind på det store græsstadium. 

Fakta
Om Zascha Nygaard Andreasen
  • 27 år
  • Bosat i Tyskland
  • Arbejder hos Andreas Kreuzer
  • Har blandt andet vundet Nations Cup for Danmark i Uggerhalne 2021
  • Har redet tom. 160 cm
  • Vandt EM for pony i 2009

Mesterskabet afholdes hos Riesenbeck International, hvor den tyske toprytter Ludger Beerbaum holder til. Her afvikles alle mesterskabsklasser på den store græsbane, og det bliver spændende at følge det danske hold, som foruden Zascha består af 23-årige Konstantin Deeken Künnemann, 34-årige Andreas Schou og 51-årige Søren Pedersen.

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen