Lea Torabi red fra konkurrenterne

02-06-2024 19:28

Mens ungrytter Lea Torabi red fra sine nærmeste konkurrenter i kampen om guldet i kürfinalen af Agria DRF-mesterskabet for U21-dressurrytterne, var der tættere kamp om sølvmedaljen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med kürfinalen i Agria DRF-mesterskabsstævnet for U21-dressurrytterne har endnu en succesfuld stævneweekend i Vallensbæk Rideklub nået sin afslutning. U25-pararytterne, U21-rytterne og U18-rytterne har haft fremragende vejr til stævnet, hvor publikum igen mødte talstærkt op.

Hos ungrytterne lagde Lea Torabi sig sikkert i spidsen efter første afdeling lørdag, men intet er sikkert, før kürfinalen er redet. Endnu engang så Torabis 14-årige vallak Bjergåkras Amaranth e. Ampère/ Troll ud til at være helt med sin rytter, og med en score på 74,475% distancerede Lea sine konkurrenter yderligere. Det blev sammenlagt til en samlet sejr og guldmedalje i DRF-mesterskabet med i alt 146,659 procentpoint.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Amaranth eller Amse, som vi kalder ham, har været helt fantastisk i weekenden. Han er en hest, hvor tændingen står rigtig højt, men han har føltes vildt tilpas og afslappet hele weekenden, så jeg er megastolt af ham, og det har været vildt fedt at ride i de her omgivelser. Jeg har haft ham i fem år, men han fik først sin rigtige stævnedebut i august 2021. Det har taget lang tid at komme hertil med mange op- og nedture, men alt vores hårde arbejde har båret frugt, fortæller 20-årige Lea Torabi.

Copyright Ridehesten.com
De tre U21-medaljevindere i dressur 2024. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Tredjepladsen gik i første afdeling til Valentin Munkedal, der red til over 70% på den 10-årige DV-hest Severis Jody e. Johnson/ Weltmeyer (opdr. Trine og Allan Severinsen), og i kürfinalen opnåede ekvipagen i dag 72,7% og samlet 142,753 procent, der sikrede ham sølvet foran gårsdagens nr. 2, Frederikke Gram Jacobsen og den 8-årige DV-vallak Foldbergs Dantino e. Dante Weltino/ Blue Hors Romanov (opdr. Fam. Foldberg v/ Stinna Foldberg), som i dag opnåede 71,825%, hvormed det var en meget jævnbyrdig dyst om sølv og bronze.

Samlet resultat af mesterskabet.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner