Kom til afkomschampionat hos Hesselhoej

21-06-2024 06:27

Hesselhoej afholder igen i år afkomschampionat for føl og 2-års, som finder sted den 29. juni 2024. Her vil det være muligt både at opleve og udstille afkom efter de hingste, som Hesselhoej har tilbudt i de nuværende og forhenværende sæsoner

Copyright Ridehesten.com
Hesselhoej inviterer til afkomschampionat. Her ses et af de føl, der er avlet hos Hesselhoej fra åbent hus sidste år. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Hesselhoej inviterer endnu en gang til en dag i avlens tegn, når de den 29. juni 2024 åbner dørene til afkomschampionat. Her får avlsentusiaster mulighed for at dele deres passion med andre avlere, samtidig med at de kan benytte muligheden for at vise deres afkom frem, som de har arbejdet på. 

Afkomschampionatet er en oplagt mulighed for at starte hestens uddannelse og lære dem, at komme med i byen. Derudover er dagen et sociale arrangement, hvor avlerne kan mødes og se hinandens føl og plage, samtidig med, at det er et godt udstillingsvindue til et eventuelt salg af afkom. 

Copyright Ridehesten.com
Anders S. Hoeck og hingsten Highfive Fuglsang til åbent hus hos Hesselhoej sidste år. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Program for dagen samt procedure af mønstring
Dagen starter klokken 10 med en fremvisning af en af hingstene fra Hesselhoej. Klokken 10.20 starter afkomschampionatet, hvor afkommene bliver opdelt i hold efter køn, alder og faderhingst. Føllene mønstres en omgang i trav på firkantet bane. Hopper mønstres for hånd, og føllene er løse. Derefter stilles føl og hoppe op med siden til dommerne, hvorefter hoppen og føl slippes løs på dommerens anvisning. Herefter skal føllet skridtes på ring, hvorefter dommernes mundtlige kommentar gives til hvert enkel føl, og der vil være udtagelse til finalen. 
De 2-års mønstres ligeledes en omgang for hånd i trav på firkantbane. Derefter stilles hesten op med siden til dommerne, hvorefter hesten slippes løs på dommerens anvisning. Herefter skal der skridtes på ring, hvor dommernes mundtlige kommentar gives til hver enkel hest.
Udover muligheden for at vise og se fremtidens dressuravl, vil der være flere stande med spændende produkter, samt mulighed for gratis videofilming af afkommet under dagens fremvisning og bedømmelse. 

Copyright Ridehesten.com
Anders S. Hoeck og Hesselhoej Donkey Boss til åbent hus hos Hesselhoej sidste år. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Tilmelding og deltagelse
Det er gratis at deltage for både publikum og deltagere, og tilmeldingen er åben frem til den 26. juni 2024. Dommerne vil i løbet af dagen udtage de bedste afkom til ærespræmieringen, hvor dagens bedste afkom vil blive fundet. Du kan tilmelde dit afkom via formularen på Hesselhoejs hjemmeside, eller sms direkte på +45 23357010. Afkom efter følgende hingste kan deltage:

  • Hesselhoej Donkey Boss
  • Hesselhoej Double Up
  • Hesselhoej Donkey Boy
  • Hesselhoej Gnags
  • Søbakkehus First Mover 
  • Highfive Fuglsang
  • Hallifax Lyng
  • Spotilas Boesgaard
  • Hesselhoej Down Town

Arrangementet finder sted på Hesselhoej, Ravnskovgyden 4, 5466 Asperup.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner